Ankara Life Dergisi

2024 Event Trendleri Nelerdir?

Gülsüm Aydemir

Organizatör Gülsüm Aydemir 2024 Event trendlerini ve 2024 Event Ekonomisini anlattı.

Röportaj: Melek Şenol

2015 yıllında başladı serüvenim. Her geçen yıl büyüyen ve yeniliklere açık bir firmayız. Organizasyon alanında 2 kişilikten 10.000 kişilik eventelere kadar yapabiliyoruz. Düğün,lansman,açılış,ödül gecesi, kurumsal eventler, evlilik teklifi ve aklınıza gelen tüm özel anlarınızı daha da özel kılmak için buradayız. Tabi şu an event sektöründe inanılmaz bir ilgi var. Gerek hizmet alanlar için gerek hizmet verenler için. Tabi bu durumda çok sayıda hizmet veren firmalar bulunuyor. Bizi diğer firmalardan ayrı tutan çok fazla özelliğimiz var. Bunlardan biri ve en önemlisi işimizi severek yapıyoruz. Yaklaşık 20 ayrı ödüle sahibiz tabi bunun haklı gurunu yaşıyoruz. Aslında iş olarak görmüyoruz bu bizim için büyük zevk büyük şeref.  Bir insanın en özel anına dokunmak, en özel anını daha da özel kılmak ve o insanın o mutluluğu bizim için paha biçilemez bir unsur.  Bir diğer özelliğimiz ise butik çalışmamız kişiye özel tasarımlar yaparak çiftlerimiz ve diğer hizmet alanlar için çok sıra dışı bir unsur oluyor.  Hayalini önce dinliyor sonra o hayaline göre bire bir hizmet sunuyoruz. Tabi sadece organizasyon sektöründe değiliz bir kaç ayrı sektörde yer alıyoruz onlardan bir diğeri müzik yapımcılığı GA PRODUCER olarak müzik yapımcısı olmanın haklı gururunu burada da yaşıyorum son zamanlarda adından sıkça söz ettiren ve yapımcılığını benim üstlendiğim değerli sanatcım MACHA-Engin Berk SEZEN var. Kendisine ve değerli şarkılarına tüm dijital platformlardan ulaşabilirsiniz. Hem organizasyon noktasında Hem yapımcılık noktasında en son trendleri takip ederek birinci sınıf bir iş çıkardığımızı düşünüyorum bu konuda pek mütavazi olamayacağım işimizi hakkı ile yapıyor ve en iyisini teslim ediyoruz. Yorucu ama keyifli bu iki sektörde de adımızı sıkca duyacağınızı söyleyebilirim. Her zaman aşk ile yaparım, her zaman aşk ile yapmaya devam edeceğim. Atamın’da dediği gibi ”TÜKETİCİ YAŞAMAK İYİ DEĞİLDİR, ÜRETİCİ OLALIM” Üretmeye devam ediyoruz yep yeni projeler yolda değerli okurlarımıza takipte kalmalarını öneririm.

2024 DÜĞÜN ORGANİZASYON TRENDLERİ

2024 diğer yıllara nazaran çok farklı geçecek, geri dönüşüm ürünleri her alanda kullanılmaya çalışılıyor, kalabalık eventlerden ziyade daha minimal daha sakin davetli sayısı az olan eventler tercih edilicek. Yapay zeka artık çok devrede ve ilerleyen süreçlerde daha da ön planda olucak. Gelin ve damatlardan bahsedecek olursak, daha salaş daha rahat daha keyifli düğünler planlanıyor, 2024 trendlerinden biri de Bohem vintage ve salaş ortamlar. Gelinler artık açık saçlar ve salaş gelinlikler tercih ederken damat beyler ise bu yıl kahve tonları ve haki tonları takım elbiseler tercih edecek. Anlayacağınız o ki kabarık gelinlik 2024 yılında göremeyeceğiz. Topuz saçlar siyah ya da beyaz takım elbiseler unutuluyor. Daha renkli bir yıl bizi bekliyor. Gelinler gerek makyaj seçimi gerek organizasyon dekorlarında rengarenk seçimler yapıyor. 2024 yılı, düğünlerde renkli ve canlı düzenlemelerin yükselişine sahne oluyor. Geleneksel beyaz düğünlerin yerini daha cesur, dinamik ve renkli temalar alıyor. Renk, düğünlerin karakterini ve atmosferini belirlemenin önemli bir yoludur ve 2024’te bu renk trendleri sizi büyüleyecek. Gece gökyüzü ve astronomi temaları, 2024 düğünlerinde dikkat çekecek. Gece mavisi, yıldız desenleri ve astronot renkleri gibi öğeler, eşsiz ve büyülü bir düğün atmosferi yaratabilir. Dünya renk enstitüsü Pantone, her yıl modadan dekorasyona birçok alanda renk trendlerini belirliyor. Enstitü, 2024 yılının rengini, pembenin en tatlı tonlarından “Şeftali Tüyü” olarak açıkladı. Modern zarifliği yansıtan bir renk paleti sunan bu renk, bu sene düğünleri süsleyecek gibi duruyor! Şeftali tüyü rengini düğününde; davetiyeden çiçeklere, tüllerden masa örtüsüne kadar birçok alanda görebileceksiniz. 2024 en çok göze çarpan sürdürülebilir düğünler ve eventler. Sorumlu bir ev sahipliğinin öneminin artması ile birlikte çiftler ve event sahipleri gerek düğünlerde gerek lansman ve ödül gecelerinde çevre dostu detaylarla süsledikleri eventlerinde geri dönüşümlü ürünler kullanmayı tercih ediyor. Bu da daha yeşil ve sürdürülebilir düğünlerin ve organizasyonların yapılması anlamına geliyor! Dekorasyonda havayı temizleyen bitkiler ve kurutulmuş çiçekler kullanılıyor. Kağıt pipetler ve bardaklar da plastik alternatiflerinin yerini alıyor. Fidanlar ve tohumlu ürünler ise popüler hediyelik seçenekleri arasında yer almaya devam ediyor! Dijital davetiyeleri tercih eden çiftlerin sayısı da gittikçe artıyor. Hatta yukarıda da belirttiğimiz gibi kişi sayısını minimuma indiren çiftler kalmalı hafta sonu düğünleri tercih ediyor.

2024 – 2025 YAPAY ZEKA  TEKNOLOJİ VE ORGANİZASYON

2024-2025 düğünleri ve eventleri, teknolojinin ön plana çıktığı yıllar olacak. Event sahipleri, düğünlerini sanal platformlarda paylaşma ve uzaktan katılma seçenekleri sunacaklar. 360 derece kameralar, canlı yayınlar ve sanal gerçeklik, uzakta olan sevdiklerinizi düğününüze getirecek. Sürdürülebilirlik, event planlamasının merkezine yerleşiyor. Düğünler ve ödül geceleri de sosyal sorumluluk projeleriyle birleşiyor. Event sahipleri, böylelikle hayır işlerine katkıda bulunuyor ve konuklarına iyilik yapma fırsatı sunuyorlar. 2024-2025 event trendleri, daha özgün, anlamlı ve unutulmaz eventler planlamalarına yardımcı olacak. Bu trendler, geleceğin düğünlerine ve eventlerine heyecan verici ve özel kılıyor. Teknolojide en dikkat çeken olay uzaya yolculuk. Şaşırtıcı olabilir ama gerçek, kişi başı 125 bin doları gözden çıkartırsanız uzay balonuyla güvenli bir yolculuk ile uzay boşluğunda düğününüzü yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra event girişlerinde konuşma yapması gerekenler ama zorlananlar için yapay zeka kelimeleri birleştirerek yardıma koşuyor.

2024 DÜĞÜN VE EVENT MALİYETLERİ VE EKONOMİ

Ramazan Bayramı’ndan sonra düğün sezonu açılacak, hazırlıklar da şimdiden başladı. Erken rezervasyonlar tarihleri doluyor Yeni evlenecek çiftler düğün mekânı, mobilya, beyaz eşya gibi temel ihtiyaçları için araştırma yapıyor. TÜİK verileri düğün sektörünün, 2024’te de büyümeye devam ettiğini gösteriyor. TÜİK’e göre her yıl ortalama 600 bine yakın çift evleniyor. Bir çiftin ortalama düğün harcaması ise 450 bin TL olarak hesaplanıyor. Ev kurmanın maliyeti ise çok daha fazla. 2024’te evlenen bir çift, söz-nişan, kına, düğün ve ev kurma gibi tüm masraflar için ortalama 850 bin TL- 1 milyon tl arası değiyor. Evlilik endüstrisinin geçen yıl 300 milyar TL’lik ekonomi yarattığı belirtiliyor, bakalım 2024 de neler olucak. Ödül geceleri, lansman ve diğer eventlere gelecek olursak onlarda inanılmaz etkilendiği bir yıl oluyor. Ekonomi her noktada her adımda karşımıza çıktığı gibi eğlence ve eventlerde de peşimizi bırakmıyor. Canlı çiçek maliyetleri araç,servis,personel aldı başını gidiyor. Tüm eventlerde dekor hizmet içeriğinden önce mekan tutma ve kişi başı yemek ücretleri şu an dudak uçuklatıyor. Mekan tutmak kiralmak kapatmak oldukça güç birde catering tarafıda yemek konusu var kişi başı minimum 1200 TL ile 3000 TL arasında değişiyor üzerine mekan ücreti üstüne birde organizayson bütçesi varsa bir sanatcı sahne orkestra vs vs korkunç rakamlar ortaya çıkıyor. Maliyetlerden ve sürekli değişen ekonimi ve kur farkından dolayı çoğu organizasyon firması ve mekanlar 9-10 ay önceden sözleşme yapmıyorlar hak veriyorum. Her gün toptancımdan çiçekcimden tedarikcilerimden farklı fiyatlar alıyorum, eskiden ne güzeldi iki ayrı fiyat vardı yaz sezonu fiyatı, kış sezon fiyatı şimdi mümkün değil, her ay her hafta yeri geliyor her gün ayrı fiyatlandırma yapıyoruz. Gerek hizmet alanlar gerek hizmet verenler bu durumdan dolayı yorgun. Organizasyonunuz varsa ileri dönük bir projeniz varsa minimum 8 ay öncesinden rezervasyon yapmanızı öneririm. Sözleşmelere dikkat etsin hizmet alanlar.

ORGANİZATÖR VE MÜZİK YAPIMCISI OLARAK 2024 PLAN VE PROJELERİNİZ NELERDİR? 

Müzik ve organizasyon noktasında hareketli bir yıl bizi bekliyor. Minimum organizasyon maliyeti 100 bin tl oldu. Geçen yıl lansman ve ödül gecesine ağırlık verdik. Bu yıl defile ve düğün projelerimiz var daha çok basında yer alacağız. Defileler ve düğün konusunda  takvimimiz şimdiden hareketli bu yıl yakınen takip ettiğimiz 2024 trendleri ile büyüleyici eventler yapmayı planlıyoruz. Organizasyon bu hızda giderken yapımcılık konusundada oldukça hareketliyiz. 2024 yılı 3 ayrı sanatçım ile 10’dan fazla şarkıyı piyasaya sunmayı planlıyorum. Pop ve rap ağırlık bastığı bünyemde ki sanatçılarım ile en şanslı noktamız üretimimizin olması değerli sanatçılarım MACHA,GAVİ,GECE üçü de üretmeye devam ediyorlar ve inanılmaz bestelere sahibler. MACHA solisti Değerli sanatçımız Engin berk sezen bu konuda ufku çok geniş ‘ sana yazdım başkaları okuyor’ isimli ilk kitabı D&R mağazalarında en çok satanlardan düşmedi hiç. Değerli şairimiz bu başarısını besteleri ile birleştirince ortaya aşk kokulu mükemmel şarkılar çıktı. Çok şanlıyım ki herkesten önce hepsini ben dinliyorum. Yapımcı olmanın en keyifli kısmı bu olmalı. Yapım sektöründe ki açıklık ve eksik nokta  ise bu üretiminin olmaması. Bu konuda çok şanslıyız ve çok yoğun dolu dolu verimli bir yıl bizi bekliyor. 2024’de adımızı daha çok duyacaksınız, şimdiden sosyal mecralarda takip etmenizi rica ederim. Keyifli sohbet için değerli Melek Şenol ve Ankara Life Dergisi Sertaç Kantarcı’ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Yorumlar

0 yorumlar