Ankara Life Dergisi

İbrahim Arslantaş

4A Film Prodüksiyon; ‘Her gelen projeye yapmak ya da para kazanmak adına bakmıyoruz!’

“Herkes yapmak ya da yaptırmak istediği projenin kendisine faydalı olabilmesi adına böyle bir iş ortağı arıyor. Müşterinin hedeflerine ulaşması ise sadece profesyonel olarak çalışan firmalardan geçer.”
“Ticareti ağır tutmuyorum, çünkü her sektörde işini iyi yapan insanların olması manevi yarar sağlar.”
Günümüz iletişim çağında en çok kullandığımız kitle iletişim araçlarından biri de hiç şüphesiz televizyon ve sinemalar. Dizi film kültüründen sanata, müzikten reklama kadar oldukça geniş yelpazeye sahip olan medya sektörü, izleyicisini toplamak adına dikkatli ve kayda değer birçok çalışma gerçekleştiriyor. Bilgi kirliliğinin ve manipülasyonun had safhada olduğu izleme kültüründe özverili ve kaliteli içerikler çıkaranların da hakkını yemek olmaz. Bunlardan bir tanesi de 4A Film Prodüksiyon. Yerel ve ulusal çaptaki yayın hayatının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri de yapan şirket, ticari kaygıdan ziyade Türk kültürünü baz alarak çalışmalarını şekillendiriyor. Profesyonel anlamda çok yönlü pek çok başarısı bulunan 4A Film Prodüksiyon Kurucu Ortaklarından İbrahim Arslantaş ile bir araya gelerek sektöre dair merak ettiklerimizi yönelttik. İbrahim Arslantaş’ın şehrin marka yayını Ankara Life Dergisi’ne verdiği röportajı şöyle;
4A Film Prodüksiyon’un sektöre giriş hikayesi nasıl ve ne zaman oldu?
1999’dan beri bilişim yazılım sektöründeyiz. Kendi çapımızda müşterilerimize reklam ve tanıtım videoları hazırlıyorduk, ayrıca ekip ve ekipmanlarımızla İstanbul’da yapımcı olan ve bu işlerle uğraşan dostlarımıza destek oluyorduk. Onların gazıyla ve ‘Siz neden Ankara’da böyle bir oluşum içine girmiyorsunuz?’ demeleriyle yola çıktık, böylelikle kendimizi daha profesyonel bir şekilde bu sektörün içinde bulduk.

Yerel ve ulusal alanda çalışmalar yürütmektesiniz. Bize bu prodüksiyon hizmetlerinizin neler olduğundan bahseder misiniz?
Dijital pazarlama, açık hava reklamları, baskılı materyal, kurumsal kimlik çalışmaları, kurumsal tanıtım filmleri, reklam filmleri, radyo reklamları, sinema filmleri, dizi filmleri, belgesel, festival ve ramazan eğlenceleri, konser organizasyonları, müzik klipleri, güzellik yarışmaları, ödül töreni gibi faaliyetlerimiz bulunuyor.

Aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleri de yapmaktasınız. Bu projeleriniz konu açısından neleri kapsamakta?
Bu alanda yapılan projelerimizi genelde engelli vatandaşlarımız, çeşitli ağır sağlık sorunları olan genç ve çocuklarımız (SMA, Lösemi vb.), ailesi tarafından terk edilmiş ya da hayatını kaybetmiş ailelerin çocukları için yapmaktayız.

Ulusal anlamda pek çok referansa sahip güçlü bir yapınız olduğunu gördük. Sizce neden profesyonel bir prodüksiyon şirketiyle çalışılmalı?
Herkes yapmak ya da yaptırmak istediği projenin kendisine faydalı olabilmesi adına böyle bir iş ortağı arıyor. Müşterinin hedeflerine ulaşması ise sadece profesyonel olarak çalışan firmalardan geçiyor. Prodüksiyon firmalarının başarıları da öncelikle projeyi sahiplenmesi ve kendi işi gibi görmekle başlar. Hem kalite hem de bütçe olarak geçerli bu durum. Son olarak diyeceğim o ki; her sektörde işi alan firma ve bu projeyi getiren müşterinin hayalleri ile oynamamalı, gereksiz fazla bütçeler çıkartarak karşısındakini üzmemeli diye düşünüyorum.

Sizi diğer prodüksiyon şirketlerinden ayıran en belirgin özelliğiniz nedir?
Diğerlerinin tamamı olmasa da %70’inden farkımız ve kalan %30’luk kısımda yer alan prodüksiyon firmalarıyla ortak noktamız; amaca hizmet etmemizden kaynaklanıyor. Her gelen projeye yapmak ya da para kazanmak adına bakmıyoruz. En iyisini yapmayı hedeflerken, aynı zamanda da müşterimize faydalı, doğru iş çıkarmaya çalışıyoruz.

Dizi, film ve programlar günümüz popüler internet platformları olan Netflix, BluTv, Disney+ ile de hayli revaçta. 4A Film Prodüksiyon olarak bu rekabet ortamındaki rolünüz nedir? Nasıl bir yol haritasıyla ilerlemektesiniz?
Bu alanda firma olarak; heves uyandıran ve Türk milletinin ahlaki değerlerini zedelemeyecek projeler üretiyoruz. Bunlar daha çok komedi, aksiyon, romantik komedi tarzında oluyor. Toplumsal olarak her şeyin doğallaştırıldığı, kafa karıştıran ve izleyicinin izlerken ‘Ya bu aynı ben!’ dedikten sonra, ‘Ben de böyle yapmalıyım!’ fikrinden uzak projeler oluyor. Çarpık ilişkiler, komşu, sekreter, abla – abi, anne – damat vs. gibi ahlaki yapımıza ters konulardan sakınıyoruz. Bu tarz projelerden çok büyük paralar kazanacak olsak bile reddediyoruz.

Filmlerde ticari kaygınız var mı? Ticareti mi daha ağırlıklı tutmayı düşünüyorsunuz yoksa gerçekten daha sanatsal filmler olsun diye mi bir düşünceniz var?
Hayır. Ticareti ağır tutmuyorum, çünkü her sektörde işini iyi yapan insanların olması manevi yarar sağlar. Benim düşünce yapım ve sistemim ne kadar kaliteli olursa; hem yurt dışında ülkemi temsil edebilecek projeler ortaya çıkararak Türkiye’nin ne kadar özgün senaryosuyla ve kaliteli oyuncu kadrosuyla harika işler yaptığını gösterebilen hem de yurt içinde insanları ekrana kilityebilen bir yapımcı olmak var.

Yorumlar

0 yorumlar