Ankara Life Dergisi

Agate Hotel:Ankara’nın Yeni Butik Oteli

Son yıllarda turizm alanında önemli atılımlara sahne olan Başkent Ankara, geçtiğimiz haftalarda açılan yeni butik otel olan Agate Hotel ile ülke turizm pastasından daha çok pay alacak. Bu bağlamda oldukça iddialı bir genel müdür olan Rıdvan Yalçınkaya ile yola çıkan Agate Hotel’in adını daha sık duyar olacağız…

Sizi tanıyabilir miyiz?
Adım Rıdvan Yalçınkaya. 1965 Mardin doğumluyum. 1982 Ankara Turizm Otelcilik okulu mezunuyum, evli ve 2 çocuk babasıyım. İngilizce,Arapça ve Almanca olmak üzere 3 dil biliyorum. Yaklaşık 35 yıldır turizm sektörü içerisinde çeşitli görevlerde yer almaktayım.

Sektöre nasıl girdiniz?
Öncelikle turizm sektörünü seviyorum. Turizm otelcilik okulundan mezun olduktan sonra eğitim gördüğüm turizm sektöründe çalışmaya karar verdim.Bir dönem kamu görevinde çalıştım. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı yaptım. Daha sonra otelcilik sektöründe çalışmaya devam ettim. Mesleğimi çok sevdiğim ve severek yaptığım için kısa sürede otellerin en yüksek yönetim birimi olan genel müdürlük görevini icra ettim. Ve hala Ankara Yenimahalle’de hizmet veren Agate Hotel Genel Müdürlük görevini sürdürmekteyim.

Sektörün zorlukları neler?
Turizm sektörü ince naif ve kırılgan bir sektörüdür. Bu nedenle insanlarla diyalog ve ilişkilerde çok dikkatli olmak gerekir. Netice de bir hizmet sektörüsünüz ve bu hizmeti sunarken azami kurallara riayet etmeniz gerekmektedir. Birçok ülkede bir çok insanla tanışıyorsunuz ve herkesin kendine göre kültürü, yaşam biçimi, ve dünya görüşü farklıdır. İşte bu noktada bütün misafirlerinizi memnun etmek kolay değildir. İnsanları tanımak ve ona göre yaklaşmak gerekmektedir. Mesleğimizi icra ederken insani düşünmek ve daima güler yüzlü olmak zaruridir.

Ankara olarak turizmde nerede yanlış yapıyoruz?
Ankara için düşünürsek otelerin portfoyünü ticaret ve pazarlama sağlık ve kongre turizmi oluşturmaktadır. Bu bağlamda bu alanlarda yoğunlaşmak gerekir diye düşünüyorum. Her şeyi Kültür ve Turizm Bakanlığı’nabağlamamak lazım. Bu anlamda üçlü veya dörtlü ayağıyla bir bütün olarak düşünmek ve hayata geçirmek gerekir. Belediyeler, STK’lar, işletmeler ve igili kuruluşlar ile işbirliği yapılabilir. Merkezi hükümete düşen ise turizm sektörüne vergi indirimi, SGK prim indirimi, banka kredilerinde kolaylaştırma, elektrik ve gaz indirimi gibi konularda destek olamalıdır.

Sizce turizme yeteri kadar ilgi gösteriliyor mu?
Turizm sektörüne hiçbir dönemde gerektiği önem verilmemiştir. Bunların başında şüphesiz uluslararası arenada tanıtım eksikliği gelmektedir. İkincisi ise Türkiye doğayı katlederek kıyılarımızı betonlaştırdık. Oysa genelde ülkemiz özelde ise Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere İç Anadolu adeta bir açık hava müzesi konumundadır.

Diğer yandan, sektörün her alanında ciddi düşüşler yaşandığı menfi propagandalar yapılmaktadır. Çok küçük olayları bile büyüterek ülkemizin aleyhine kullanan ülkeler kurum ve kuruluşlar mevcuttur. Bahsettiğimiz çalışmalar yapıldığı anda turizmde hakettiğimiz noktaya gelebileceğimizi ve pastadan daha büyük bir dilimle payımızı alabileceğimize yürekten inanıyorum.

Yorumlar

0 yorumlar