Ankara Life Dergisi

Başarı Ekip İşidir!

“Sınav tecrübemiz ile erken yaşlarda sınav stresini azaltıyoruz, öğrencilerimizi daha bilinçli hale getiriyoruz, onlara sorumluluk bilincini aşılıyoruz, bu vesileyle daha erken tecrübe sahibi oluyorlar.”
“Başarı asla bir sınav ya da bir puan değildir. Bir öğrenci LGS’de başarılı olamasa bile, doğru ve sistemli çalışmayı öğrenirse lisede, üniversitede, iş hayatında ve hatta ileride aile hayatında dahi mutlaka başarılı olmasını sağlar.”
Günümüz kişisel gelişim kursları birçok bireye birbirinden farklı ve özel imkanlar sunan kurumlar haline geldi. Özellikle sınava hazırlanan gençlerimize bilinçli bir yol haritası sunmada etkisi oldukça büyük. Öğrencilere mentor desteğiyle motivasyon ve başarılarında daima yanında olan öğretmenlerin emeği ise göz ardı edilemez, ancak donanımlı bir kurum bulmanın araştırmalarımızı derinleştirdiği ise aşikâr. Hangi yerin nasıl bir sistemle çalıştığını, öğrenciye ne kadar başarı elde ettirdiğine dair pek çok arayış içerisinde oluyoruz. İşte tam da bu sebepten dolayı sizlere Gülpınar Eğitim Kurumları’ndan bahsetmek istiyorum. Birbirinden donanımlı öğretmenleri, eğitim koçlarıyla birçok başarıya imza atmış öğrencileriyle bu kurum adından oldukça söz ettiriyor. Kurucusu Aslı Fidan öncülüğünde ve devamında kıymetli öğretmenleriyle sistemli çalışmanın, okuduğunu doğru anlamanın ve doğru zaman yönetiminin gerek sosyal gerekse eğitim hayatındaki etkilerini öğrenciye bilinçli bir şekilde aktararak yetiştirdiğine şahit oluyorsunuz. Biz de başkentin en çok okunan yayını Ankara Life Dergisi olarak kendileriyle bir araya geldik, merak ettiğimiz sorularımızı yönelttik. İyi okumalar dileriz.
Röportaj: Hatice Şeyma Basut
Aslı Hanım, eğitim sektörüne gönül vermiş ve yıllarca bu kimlik üzerinden çalışmalar yürüten donanımlı özelliğinizle adınızdan sıkça söz ettiriyorsunuz. Alanınıza yönelik sorularımıza geçmeden önce sizi tanıyalım. Aslı Fidan kimdir, bu sektöre giriş hikayesi nasıl başladı?
Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 2011 yılında mezun olduktan hemen sonra atamam yapılarak öğretmenliğe başladım. Öğretmenlik görevim ile birlikte çeşitli eğitimler, seminerler ve projelerde gönüllü ve danışman olarak faaliyetlerde bulundum. Aynı zamanda ülkemizde yapılan ilk Mental Aritmetik çalışmalarında akademisyen arkadaşlar ile birlikte Çalıştay’da görev aldım. Çalıştay tecrübemden sonra kendimi özel sektörün içinde buldum. Asıl görevim ve uzmanlığım sınıf öğretmenliği olmasından ötürü olsa gerek içinde bulunduğum her ortamda hep “Daha iyi nasıl öğretebilirim?” diye düşünen bir insan oldum. Bu vesileyle Gülpınar Eğitim Kurumları Mustafa Kemal Mahallesi Çankaya şubemizi açarak tüm hedeflerimi en iyi şekilde burada gerçekleştirmeye odaklandım. 2017 yılından itibaren Gülpınar Mustafa Kemal Çankaya şubemizde eğitim sektörüne ve öğrencilerimize en iyi katkıyı verebilmek üzere ben ve kıymetli öğretmen arkadaşlarım ile birlikte her gün üzerine bir şeyler katarak çalışmalara devam ediyoruz.
Eğitim sektörü, sabır gerektiren ve birçok zorluğa rağmen değerli bireyler oluşturmada etkisi yüksek bir alan. Siz de Gülpınar Eğitim Kurumları olarak bu kulvarda yürüyerek topluma bilinçli bireyler katan özel bir kurumsunuz. Bize öncelikle buranın kilometre taşlarından bahseder misiniz?
Öncelikle bizim geleceğimiz kıymetli çocuklarımız, onların her biri ayrı bir yeteneğe sahip. Her çocuk matematik ya da Türkçe’de iyi olamaz, aslında her bir öğrenci farklı bir alanda doğru desteklendiği sürece mutlaka çok başarılı olacak bireylerdir. Önemli olan hangi alanda başarılı olduğunu tespit edip o alanda desteklemektir. Biz her öğrencimizi öncelikle bireysel olarak tanıyoruz, deneme ve seviye tespit çalışmaları yaparak değerlendirmeye başlıyoruz. Alanında uzmanlaşmış, yazarlık tecrübesi olan öğretmen kadromuz ile birlikte rehberlik hizmetimizi de devreye alarak öğrencilerimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Öğrencimizin kendini yetersiz hissettiği ya da yeteri kadar başarılı olamadığı alanlarda özgüvenini yerine getirerek, daha sistemli çalışma ile eksik taraflarını iyileştiriyoruz. Bu şekilde öğrenci sistemli çalışma ile başarabileceğini görebildiği için neredeyse her derste daha başarılı olmaya başlıyor. Bireysel çalışmalarımızın haricinde Eğitim Koçluğu adı altında, her öğrencimiz ile her ders ve konuda sistemli çalışmayı, zamanı doğru kullanmayı, en önemli kısım okuduğunu anlama üzerine çalışmalar yapıyoruz. Örnek verecek olursam, bir öğrencinin matematiği ne kadar iyi olursa olsun, soruyu tam anlayamaz ise doğru cevaptan uzaklaşır. Bu nedenle matematik derslerimizde dahi “okuduğunu anlama” ve “soruyu matematik diline çevirme” bilincini aşılıyoruz. Kurumumuzda Online Takip Sistemi kullanıyoruz. Bu sistem ile devamsızlık, ders takip, ödev takibi, sınav başarıları, ders ve konular üzerinde not ortalamaları gibi birçok istatistiki bilgi ediniyoruz. Tüm bu bilgiler öğretmenler, öğrenciler ve velilerimiz ile anlık paylaşılarak aynı zamanda kurum psikoloğumuz ile birlikte velilerimizi de gerektiği zamanlarda işin içerisine sokuyoruz. Çalışmak sadece okul ya da dershanede değildir, bu anlamda velilerimiz de bizimle ortak çalışmalıdır. Başarı ekip işidir.

Gülpınar Eğitim Kurumları’nı tercih edenlere yönelik hangi faaliyetleri sürdürüyor ve bu çalışmalarda özellikle neleri dikkati alıyorsunuz?

Çankaya şubemizde çoğunluğumuzu LGS sınavına hazırlanan (ortaokul) öğrencilerimiz oluşturuyor. Bu kısımda sadece 8. sınıfta bize gelen öğrenciler değil, özellikle 5. 6. ve 7. sınıfta bize katılan ve sınava kadar bizimle birlikte yürüyen öğrencilerimizle de daha başarılı oluyoruz. Bu başarının en doğru cevabı da şudur; Sistemli Çalışma, Okuduğunu Doğru Anlama ve Doğru Zaman Yönetimi. Önceliğimiz okul derslerine destek, konu tekrarının en önemli çalışması olan ödevlerin yapılması, eksik kalınan konuların belirlenerek üzerinde etüt çalışmaları yapılması ve en önemli konulardan biri olan deneme sınavlarımızdır. Öğrencilerimiz ne kadar soru çözerse, soruları ne kadar iyi anlarlarsa o kadar başarılı oluyorlar. Bu nedenle haftalık ve aylık deneme sınavlarımız ile öğrencilerimize “Sınav Tecrübesi” kazandırıyoruz.
Peki, kurs ve benzeri destek eğitimleri öğrenciler üzerinde ne kadar etkili oluyor?
Öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu okulda öğrendiklerini tekrar etmiyor, öğrendiklerini çabuk unutuyor, sistemli bir çalışma yapmadıkları için bilgilerin çoğu kalıcı olmuyor. Bu kısımda kurumumuzun önceliğinde konu öğretilmesi değil, kalıcı hafızayı geliştirme, sistemli çalışma ve konu tekrarı için ödev bilincini aşılamak yer alıyor. Öğrencilerimiz; bu çalışmaların her aşamasında ve neredeyse her alanda anladıklarını ve geliştiklerini daha net görüyorlar. Bu onlara cesaret, mantık yürütme, özgüven ve çalışma bilincini daha iyi anlatıyor. Sınav tecrübemiz ile erken yaşlarda sınav stresini azaltıyoruz, öğrencilerimizi daha bilinçli hale getiriyoruz, onlara sorumluluk bilincini aşılıyoruz, bu vesileyle daha erken tecrübe sahibi oluyorlar. Aynı zamanda en iyi oldukları alanda birinciliğe kadar yarışır hale geliyorlar. Bu bilince giren öğrencilerimizin büyük bir kısmı kendiliğinden daha çok ve düzenli soru çözme çalışmaları yapıyor ve bu özel öğrenciler dereceye giriyorlar. Bu bilinci yakalayan çocuklarımız genelde ‘Dahi’ öğrencilerimiz oluyorlar.
Aileler genel anlamda kursları nasıl buluyor, sizden beklentileri ne yönde ve siz bu durumu nasıl karşılıyorsunuz?
Günümüzde velilerimiz iş ve özel hayatlarındaki stresleri vs. birçok telaşlarından dolayı olsa gerek, bize genellikle yorgun ve umutsuz geliyor. Ama zaten çok isteseler de bir okul ya da kurs kadar katkıyı veremezler. Bununla birlikte velilerimizin öğrencilerimize karşı ders takibi, ödev kontrolü gibi birçok konuda belirli bir seviyede durmaları da çok önemli. Bize göre bu yaş grubundaki öğrencilerimize öncelikle anne ve baba olmalılar. İşte Eğitim Koçluğu burada çok önemli bir yer alıyor, dersleriyle ilgili konuları velilerimiz bizimle görüşmeliler. Biz; rehberlik hizmetimiz, her öğrencimize ayrı bir eğitim koçluğu ve online takip sistemimiz ile velilerimizi güncel bilgilendiriyoruz. Belirli zamanlarda öğretmen-veli-öğrenci iş birliği yaparak özel çalışmalar ve programlar hazırlıyoruz. Bu sinerji çok güzel başarıları getiriyor. Şimdiye kadar büyük oranda çok olumlu dönüşler aldık. Öğrencilerimiz çoğunlukla nitelikli okullara girdiler. Aynı zamanda iyi tavsiyeler üzerine de birçok yeni öğrencimiz bize katılıyor.
Hepimizin bildiği üzere yakın bir tarihte okullar açılacak. Sınava girecek son sınıf öğrencilere yönelik pek çok eğitim veriyorsunuz. Bundan dolayı nitelikli bir sınava hazırlık eğitimi sizce nasıl olmalıdır?
LGS sınavlarının en çok konuşulan ve en zor olan kısmı, “Yeni Nesil Sorular” ve “Soruları doğru anlayamamak.” 8. sınıf öğrencilerimiz çok doğal olarak bazı konuları ve durumları yorumlamakta zorlanıyor. Bunun aslında bu yaştaki gençlerimizin daha tam olarak olgunlaşmamalarından kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Bundan dolayı eğitimlerimizin büyük kısmını rehberlik ekibimiz ile birlikte “Kitap Okumak ve Okuduğunu Doğru Anlamak” üzerine yoğunlaştırdık. Haftalık deneme sınavları yaparak hem sınav tecrübesi kazandırmış oluyoruz hem de eksik kalınan konuları belirleyerek bu konuların üzerinde duruyoruz. Aynı zamanda “sistemli çalışma ve zamanı doğru kullanma” programımız ile daha hızlı soru çözerek daha çok doğru net çıkarmayı başarıyoruz.
Son olarak rehberlik modeli nasıl olmalıdır, siz bu konu üzerinde nasıl bir yol haritası izliyorsunuz?
Sohbetimizde bahsettiğim gibi velilerimiz öğrencilerimizle belli bir seviyede olmalı. Kurumumuz bu konuda çok ciddi ve başarılı bir rehberlik hizmeti sunmaktadır. En önemli yeteneğimiz ise; Eğitim Koçluğumuz. Kurumumuzda her öğrencimizin bir Eğitim Koçu oluyor. Eğitim koçlarımız yıl içerisinde haftalık ve belli dönemlerde de günlük olmak üzere ders ve ödev takibi, soru çözme planlaması, ders ve konular üzerinde başarı durumları gibi birçok alanda öğrencilerimize destek oluyor. Öğrencilerimizin başarı durumlarına göre çözecekleri soru sayıları, doğru zaman planlaması, dinlenme süreleri gibi birçok konularda danışmanlığımız devam ediyor. Onlarla iyi arkadaş oluyoruz, birbirimizi seviyoruz ve iyi anlaşıyoruz. Rehberlik hizmetimiz kapsamında velilerimize de sadece bilgi vermek değil, bazen kontrol ve motivasyon için de destek vermeleri konusunda da bilgilendirmeler yapıyoruz. Yani Rehberlik ve Koçluk ile onları uzaklaştırmıyoruz, tam tersine doğru zamanda daha etkili devreye sokarak hem aile ilişkilerinde hem de öğrencimizin başarısında faydalı pay sahibi olmasını sağlıyoruz. Son olarak; bu çalışma metodumuz ve sistemimizle sadece puan ya da derece odaklı olmayan velilerimiz bize teşekkür ediyor. LGS sınavı sonrası liseye geçen öğrencilerimizden “Eğitim Koçluğu ve Rehberlik” desteği almak isteyen çok veli ve öğrencimiz var. Bu yıl itibarıyla bu alanda da ayrı gruplar oluşturmaya başladık. Son sözüm; başarı asla bir sınav ya da bir puan değildir. Bir öğrenci LGS’de başarılı olamasa bile, doğru ve sistemli çalışmayı öğrenirse lisede, üniversitede, iş hayatında ve hatta ileride aile hayatında dahi mutlaka başarılı olmasını sağlar.

Yorumlar

0 yorumlar