Ankara Life Dergisi

Genç Girişimci Ece Eke Demir

“Belli başlı markalara baktığımızda hep birbirinden esinlenmiş, genelde hep aynı kıyafetler var. Ben biraz çizginin dışına çıkıp farklı ne sunabilirim diye araştırmaya başladığımda, farklı tarzlara da ulaşabildiğimi fark ettim.”

Günümüz  moda trendlerine yetişmenin adeta bir yarış pistine dönüştüğü bu günlerde kulvarında kendine has tarz benimseyerek ilerleyen Ece Eke Demir’e  Başkentin en çok okunan yayını Ankara Life Dergisi olarak açmış olduğu Vogue By Ece Demir Butik ve 2022 modası hakkında merak ettiklerimizi yönelttik. Keyifli okumalar dileriz.

Ece Eke Demir kimdir? Sizi tanıyabilir miyiz?

1993 Ankara doğumluyum. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunuyum. Mezun olduktan bir süre sonra turizm ve gayrimenkul sektörlerinde çalıştım ve şu an en çok istediğim işe sahibim. Yaklaşık iki yıldır evliyim.

Ece Hanım butik açma fikriniz nasıl oluştu, bu serüven nasıl başladı merak ediyorum. Anlatır mısınız?

Butik açma fikri beni eskiden beri tanıyan yakın çevrem bilir ki hep hayalimdi. Bana iş kolu sunulsa aklımda her zaman tekstil vardı. Çünkü küçüklüğümden beri modaya karşı yoğun bir ilgim var. Mesela hemen hemen her kadında olduğu gibi alışveriş tutkunluğum var. Tabii bu ilgi çok fazla olunca zaman içerisinde profesyonelliğe dönüşmesi gerektiği fikri doğdu. Belli başlı markalara baktığımızda hep birbirinden esinlenmiş, genelde hep aynı kıyafetler var. Ben biraz çizginin dışına çıkıp farklı ne sunabilirim diye araştırmaya başladığımda, farklı tarzlara da ulaşabildiğimi fark ettim. Çok iyi tedarikçiler ile çalışıyoruz. Bilinen markaların fiyatlandırmalarına baktığımızda, değerinin çok üzerinde fiyatlar ile karşılaşabiliyoruz maalesef. Bunda tabii ki mağazanın işletme giderleri, marka değeri vb. birçok husus önemli rol oynuyor. Biz tüm bu maliyetleri minimal düzeyde tutarak, müşteri ilişkilerimize ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına önem vererek kaliteli ve güvenilir hizmeti sunmaya çalışıyoruz.

Ece Demir Butik’in vizyonu nedir? İleriye yönelik hedefleriniz neler?

Daha çok yeni bir şirketiz. Önce markamı doğru yere konumlandırmak istiyorum. Önceliğim müşterilerimin ihtiyaç ve önerilerini dikkate alarak farklı tasarımlar ile onlara hitap etmek. Bununla birlikte dijital pazarlama üzerinden büyümeyi hedefliyorum. Özellikle pandemi döneminde insanlar artık bulundukları ortamdan tek tıkla alışveriş yapmaya alıştı ve dijital pazar çok büyüdü. Bu doğrultuda, ben de kendi web sitem üzerinden müşteri kitleme ulaşmaya çalışacağım. Sunduğum ürünlerin hepsine çok güveniyorum. Yakın zamanda da yoğun bir tanıtım kampanyasına başlayacağım. Umarım markalaşma sürecim hayal ettiğimden daha çabuk hedefe ulaşır.

2022 modasından bahseder misin? Bu yılın en çok talep edilen ürünleri nelerdir?

Moda kelimesi sözlüklerde yazan anlamı ile toplumun tüketim trendlerini belirleyen ve onlara neyi tüketmesi gerektiğini düşündüren tüketim anlayışı olarak tanımlanmaktadır. Ancak ben bu trendlerin dışında kendi istediğini, kendine yakışana ulaşmaya çalışan kitleyi de hedefliyorum. Tabii ki günün trendlerini de takip edeceğiz ama trendin dışında da giyinildiğinde kişilerin kendini iyi hissedeceği alternatifleri de sunmayı istiyorum. 2022 modasına baktığımız zaman oversize kesimlerin, blazer ceketlerin, crop bluzların, püskül detaylı elibise ve gömleklerin, bol kesim pantolonların, neon renklerin, ekose ve pötikare desenlerin ön plana çıktığını söyleyebilirim. Bu yılın en çok talep edilen ürünleri palazzo pantolon, crop, blazer ceketler ve keten takımlar, çünkü bu tarz kombinler aksesuarlar ile hem çok şık bir davet kombinini oluşturabiliyor hem de tam bir sokak stilini!

Hepimizin yaşadığı ortak bir konumuz var;  gardırobu açıyoruz ve giyecek bir şeyimizin olmadığını dile getiriyoruz. İnsanların psikolojisi ile alışveriş doğru orantılı mı?  Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bu durum maalesef ki özellikle biz kadınların her zaman yaşadığı ve bence geçmeyecek ortak bir sorunu. Kişilerin psikolojisi ile alışverişin doğru orantılı mı olduğu konusuna evet cevabını verebilmem mümkün. Şöyle ki; normal şartlarda yeme, içme, barınma gibi alışveriş yapmak da temel bir ihtiyaç. İnsanlar hem bu temel ihtiyacını karşılamak hem de ihtiyaçları dışında kendilerini iyi hissetmek amacı ile alışveriş yapmakta ve bence de yapmalılar. Ancak günümüz dünyasında gelişen teknolojinin de etkisi ile tüketim davranışlarının geldiği noktayı göz önünde bulundurduğumuzda bir doyumsuzluk döngüsünün var olduğunu söyleyebilirim. Kişiler mutsuz iken; kendilerini daha iyi hissetmek için veya mutlu iken bu mutluluğunu ödüllendirmek için bile alışveriş yapabiliyorlar. Bu da insanların psikolojisi açısından bakıldığında tüketmedikçe bir boşluk oluştuğu hissinin var olduğunu, hayatlarındaki bir eksikliği alışveriş ile gidermeye yöneldiklerini gösteriyor. Kısacası; bütüncül olarak baktığımız zaman herkesin alışveriş yapmak için bir bahane bulabildiğini ve psikolojik durumun iyi veya köyü olmasına bakılmaksızın alışveriş yapma isteğini desteklediğini söyleyebilirim.

Yorumlar

0 yorumlar