Ankara Life Dergisi

GENÇLİĞİN SIRRI

Dolgu ve botoks uygulamalarının popülerliği, beraberinde pek çok soruyu da getirdi. Ankara’nın en çok okunan dergisi Ankara Life Dergisi olarak, bu işlemleri Op. Dr. Özgür Gülten’le konuştu.

Özgür bey, öncelikle biraz sizi tanıyabilir miyiz? Bizlere biraz kendinizden bahseder misiniz?

1986 Eskişehir doğumluyum. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi bölümünden ihtisasımı aldım. İhtisasımı aldıktan sonra yüz estetik cerrahisi ile ilgili uzmanlık sonrası eğitimlere ve kurslara katılarak burun ve yüz estetiği konusuna yönelip kendimi bu konuda geliştirdim. 2011 yılından beri Ankara’da çalışmaktayım. Birkaç yıl özel bir hastanede kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı ve aynı zamanda başhekim olarak çalıştıktan sonra ekim ayının başında kendi özel kliniğimi açtım.

Kimler botoks ve dolgu yaptırabilir?

Hamile ve emziren kadınlar dışında hemen hemen herkes botoks ve dolgu yaptırabilir.

Botoks ve dolgu uygulamaları hangi durumlarda tercih edilmelidir?

Sıklıkla yüzün mimik hatlarındaki kırışıklıkların giderilmesinde kozmetik amaçlı kullanılan botoks diş sıkma, migren ve yoğun terleme durumlarında tedavi amacıyla da kullanılabilir. Botoksun etkisinin yetersiz kaldığı derin kırışıklıklarda, gözaltı çukurunun belirgin olduğu kişilerde, dudak hacmi az olan kişilerde, ameliyatsız burun şekillendirmede, çene ve elmacık kemiklerinde dolgunluk isteyen kişilerde ise dolgu uygulamaları tercih edilir.

Bu uygulamaların kalıcılık süreci ne gibi değişkenlerden etkilenmektedir?

Botoksun etkisi ortalama 4-6 ay, dolguların etkisi ise uygulandığı bölgeye ve uygulanan dolgu maddesine göre ortalama 9-18 ay sürmektedir. Düzenli uygulamalarda ise bu süre daha da artmaktadır. Sauna, hamam gibi aşırı sıcak ortamlarda uzun zaman geçirmek ise botoks ve dolgunun kalıcılık süresini azaltmaktadır.

Botoks ve dolgu uygulamalarıyla ilgili en sık karşılaştığınız hasta kaygısı nedir?

Botoks uygulamasında hastaların en sık kaygısı oluşabilecek asimetriler, kaş ve göz kapağı düşüklüğü gibi problemlerdir. Dolgularda ise asimetrik görüntü ve beklenenden hacimli görünüm kaygısı ön plana çıkmaktadır. Uygun şekilde yapılan uygulamalarda hastalarımızın kaygılanmalarına hiç gerek yoktur.

Bu uygulamaların bir yan etkisi var mıdır?

Uygun yapılmayan botoks uygulamalarında göz kapağı ve kaş düşüklüğü oluşabilmektedir. Uygun yapılmayan dolgu uygulamalarında ise topaklanma ortaya çıkabilmektedir ve dolgu cilt altında görünür olabilmektedir. Botoks ve dolgu uygulamaları ile elde edilen sonuçlar her zaman geçicidir. Dolgu, uygulama bölgesine yapılan ilaçlar ile hemen eritilebilmektedir. Botoks sonucu oluşan asimetriler ve kas fonksiyon kayıpları ise yine botoks uygulamaları ile düzeltilebilmektedir.

Yorumlar

0 yorumlar