Ankara Life Dergisi

MALİ MÜŞAVİR VELİ ONAY

Covid-19 salgınının binlerce şirket üzerindeki olumsuz etkisi nedeniyle ciddi bir ekonomik krize dönüştü. Pandemi önlemleri kapsamında işyerlerinin kapanması nedeniyle binlerce kişi işsizlikle karşı karşıya. İşte bu noktada işletmelerin kurtarıcıları muhasebeciler oldu.

Çünkü muhasebeciler, şirketin nakit akışı, devlet yardımı ve bütçe güncellemeleri gibi birçok sorunu çözmek için müşterilerle her zamankinden daha fazla çalışıyor. Sonuç olarak, şirketlerin muhasebecilerle ve onların ekonomik perspektifleriyle her zamankinden daha fazla iletişim kurması gerekiyor.

Salgınla birlikte sosyal ve iş hayatınız köklü bir değişim geçirirken, ekonomik krizler her geçen gün daha fazla insana zarar vermeye devam ediyor. Dünyadaki milyonlarca insanın hayatlarındaki ve geçim kaynaklarındaki değişiklikleri düşünürsek, bu krizin ne kadar ciddi olduğunu daha iyi anlayabiliriz.

Böylesine büyük değişiklikler olağan hale geldi; hayatımızı, çalışma şeklimizi ve küresel ekonomiyi etkileyen bu salgın dönemde, muhasebe dünyası şüphesiz virüs alanına girdi. Peki, covid-19 salgını sırasında ve sonrasında muhasebe mesleği nasıl şekillenecek? Mali Müşavir Veli Onay, şehrin en prestijli yayını Ankara Life Dergisi’nin okuyucularına sorularımızı yanıtladı.

Son zamanlarda en çok merak edilen soruların başında “Covid-19 sonrası muhasebe alanında nelerin değişeceği?” olduğunu belirten Mali Müşavir Veli Onay, her şeyden evvel Covid- 19’un muhasebecilere gelmiş geçmiş en büyük “evden çalışma” deneyimi sunduğunu söylüyor. Muhasebenin dijitalleşme sürecinin hız kazandığına vurgu yapan Onay, teknolojiyi kullanan mali müşavir ve muhasebecilerin pandemi sonrası ayakta kaldığının altını çiziyor. dijitalleşiyor

Covid-19, Kağıt işini bitiriyor ve teknolojiyi muhasebenin önemli bir parçası haline getirdi. Tüm departmanlar gibi Covid-19 salgını muhasebeyi de dijitalleşmeye itti. Vergi bürosu kapalı olsa da, muhasebeciler elektronik dosyalama, etkileşimli vergi bürosu ve hesap defteri raporlama gibi dijital sistemler sayesinde müşterilerinin vergi yükümlülüklerini yerine getirmeye devam edebilmekte ve bulut sayesinde uzaktan “etkin bir şekilde” çalışma fırsatına sahip olmaktadır. “sistem.

İş yapma biçimleri daha kurumsal

hale geldi

“Covid-19 hayatımızdaki en kötü küresel kriz olabilir, ancak tüm kötü haberlerde olduğu gibi bu konuda da olumlu yönlerini görmek gerekiyor. Bu salgın muhasebecilerin stratejik düşünmelerini, işlerini büyütmelerini sağlayacak yeni fırsatlar sundu. İş yapma biçimini daha kurumsal hale getirdi ve aynı zamanda çalışma koşullarını sonsuza kadar değiştirdi.”

Eskiye dönmek mümkün değil

Ankara Life Dergisi’ne verdiği röportajda Veli Onay, pandemi sonrası muhasebeye ilişkin tahminlerini aktardı. Onay, “Pandemi ve buna bağlı ekonomik krizlerden sonra, eski çalışma veya iş yapma biçimlerimize geri dönmemiz mümkün değil. Bu nedenle bugünden itibaren muhasebenin geleceğini yeniden şekillendirmemiz gerekiyor.” Dedi

Dünyanın dört bir yanındaki muhasebeciler, uzaktan da olsa ve alternatif çözümler yaratmış olsalar da, koronavirüsle savaşmak için kullanılabilecek tüm bilgilerini ortaya koydu ve müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor. Covid-19’un muhasebeciler için en büyük katkısı, onları ofise gitmek yerine evden veya uzaktan çalışmaya zorlamasıdır.

Yorumlar

0 yorumlar