Onlar Ormanın Çcukları CKB Pro Jungle
Yaratıcılık ve sanatın kalbinden kopamayan genç sinemacıların bir araya gelerek kurduğu CKB Pro Jungle, yaptıkları başarılı işlerle başarısına başarı katmaya devam ediyor. Yaratıcılığın klasik bir ofiste olamayacağına inanan CKB Pro Jungle ofislerini de orman şeklinde dizayn etmişler. Hiyerarşinin bulunmadığı bir ortamda sanki doğanın kalbinde, onlar ‘’Ormanın Çocukları.’’ Biz sorduk, ormanın aslan kralı Cankut Bolat anlattı…
Cankut Bey, öncelikle CKB Pro Jungle’dan bahseder misiniz?
CKB Poductions; Ankara’da yaşayan genç sinemacıların bir araya gelmesiyle kurulmuş, bir yandan işin ticari boyutuyla uğraşırken bir yandan da filmcilik adına yaratıcı ve sanatsal değeri olan işler çıkarmaya çalışan bir prodüksiyon şirketidir.
Orman temalı bir ofisiniz var ve ekibinize ‘Ormanın Çocukları’ diyorsunuz. Nasıl çıktı bu orman teması?
CKB Pro’nun logosu aslan olduğu için, ofisimizi de orman konseptinde dizayn etmeye karar vermiştik. İsmi de öyle kaldı. Biz oraya “ofis” değil, orman diyoruz.
Yaratıcı fikirler üretmesi gereken bir ekibin; soğuk duvarlar arasında, beyaz ışık altında, stres ve kaygıyla verimli çalışmasının imkanı olmadığı için çalışma alanımızın bir “ofis” olmasını tercih etmedik.
İçeride herkes çok doğal ve olması gerektiği kişiler. Belli statü ve sıfatlardan çok uzaklar. Bu yüzden ekibimize de “Ormanın Çocukları” demeyi tercih ettik.
Ağırlıklı olarak dizi-sinema ve belgesel çekimleri yapıyorsunuz. Yaptığınız çalışmaları öğrenebilir miyiz?
Reklam ve tanıtım filmleri gibi işin ticari ağırlığının daha fazla olduğu çalışmaları bir kenara bırakırsak, gönülden motivasyonumuz olan işler; dizi, belgesel ve sinema filmleri… Bunları çekme fırsatı elimize çok az geçiyor. Hem zaman hem de imkan zor yakalanıyor.
Geçen yaz; sinema sektöründeki gençlerin çektiği sıkıntıları anlatan altı bölümlük, komedi türünde bir internet dizisi çektik. İsmi “Veysel’in Mirası.” Birkaç aya internette yayınlanacak. Bununla birlikte “Sudan Gelen Bereket” ve “Tabiat ve Biz” adında TV’de yayınlanan iki belgesel serimiz var. Bu yaz da; on bölümlük bir aksiyon-drama çekmek istiyoruz. Sürekli yeni projeler üretmeye devam ediyoruz. Bazıları satmak için bazıları ise bizim biriciğimiz olacak ticari kaygı içermeyen işler.
Son zamanlarda kurumsal algı yönetimi ve reklam tanıtımı konusunda isminizi sıkça duyar olduk. Bu başarının sırrı nedir?
Aslında formül çok basit. Fikir üreten birçok reklam ve yapım markasının en büyük hatası kreatif kadronun fikrine çomak sokmak oluyor. Bu durum fikir üretmesi gereken kişilerin dışa dönük yapılarını yok ediyor. Biz hiyerarşinin yaratıcılığı öldürdüğüne inanıyoruz. Keskin bir patron-işçi ilişkimiz yok. Daha önce söylediğim gibi burada herkes doğal ve olabildiğince kendisi. Bu durumda reklam ve tanıtım konusunda yaptığımız işlerde; sadece teknik ve zanaatsal boyutun değil; fikir ve sanatın da ön plana çıkmasını sağlıyor. İşi rakiplerimizden farklı kılıyor.
CKB Pro Jungle olarak kurs veriyor musunuz ya da stajyer alıyor musunuz?
Yakın bir zamanda film atölyesi açmak istiyoruz. Açıldığında web sitemizde duyuracağız. Stajyere de açığız. Ekibe dışarıdan birini katmaktansa bizim yanımızda yetişecek ve büyüyecek kişilerle çalışmayı tercih ederiz.
Son olarak, hayalleri medya alanında çalışmak olan birçok genç var. Bu işi yapmak isteyenlere neler önerirsiniz?
Kendi filmini çekmek, kendi fikrini anlatmak isteyen ve hayalleri bu olan insanlara en büyük tavsiyem hemen yapmaya başlamaları. Bu iş teoride değil pratikle öğreniliyor. Şartların olgunlaşmasını beklememeliler. Çünkü istedikleri filmi çekmek için gerekli olan şartlar hiçbir zaman tam olarak sağlanmayacak. Küçük ihtimal sağlanırsa da onlar tecrübesiz oldukları için ortaya kaliteli işler çıkartamayacak ve hayatta belki de bir daha karşılarına çıkmayacak bir fırsatı değerlendirememiş olacaklar. En önemli tavsiyem budur; isteyen hemen çekmeli. Tekrar tekrar çekmeli. Kötü filmler yapmalı ki vakti geldiğinde iyi bir yapım için hazır olsunlar. Bu sektör hayal kurarak başarıya ulaşılabilecek bir alan değil. İşin zanaatsal boyutu her zaman ön planda ve öğrenmesi, çok fazla emek gerektiren bir iş.
Yorumlar
0 yorumlar