Ankara Life Dergisi

Op. Dr. Özgür Gülten

Ankara’nın en çok okunan dergisi Ankara Life, Kulak Burun Boğaz ve Yüz Estetik Cerrahı Operatör  Doktor Özgür Gülten’e misafir oluyor.  Sağlık sektöründe  temmuz ve ağustos sayısında işleyeceğimiz konulardan biri de kulak, burun, boğaz. Tecrübe ve donanımı ile kulak, burun, boğaz hakkında merak ettiklerimizi Operatör  Doktor Özgür Gülten’e yöneltiyoruz.

Özgür bey, öncelikle biraz sizi tanıyabilir miyiz? Bizlere biraz kendinizden bahseder misiniz?

1986 Eskişehir doğumluyum. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi bölümünden ihtisasımı aldım. İhtisasımı aldıktan sonra yüz estetik cerrahisi ile ilgili uzmanlık sonrası eğitimlere ve kurslara katılarak burun ve yüz estetiği konusuna yönelip kendimi bu konuda geliştirdim. 2011 yılından beri Ankara’da çalışmaktayım. Birkaç yıl özel bir hastanede kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı ve aynı zamanda başhekim olarak çalıştıktan sonra ekim ayının başında kendi özel kliniğimi açtım.

Özgür Bey Kulak, Burun, Boğaz Cerrahisi nedir?

Kulak Burun Boğaz Cerrahisi’nde  işitme ve konuşma, burun ve sinüs, denge bozuklukları, boğaz hastalıklarının tanı ve tedavisinin yanı sıra baş, boyun kanserlerinin ve bu bölgedeki tümöral yapıların cerrahisini kapsar.

Bu cerrahi operasyonların gerçekleşmesi için hastanın hangi belirtileri kapsaması gerekiyor?

Kulak enfeksiyonları, burun allerjileri, burun kanamaları, koku alma bozuklukları, ses bozuklukları, çınlama, baş dönmesi ve denge bozuklukları, gözyaşı bezi tıkanıklıkları ve boğaz hastalıkları gibi birçok rahatsızlığı kapsıyor.

Kulak, Burun, Boğaz Cerrahisi’nin tedavi süreci nasıl işlemektedir?

Yapılacak müdahalelerin öncesinde uzman doktor tarafından pek çok tetkik yapılır. Tetkik sonuçlarına göre doğru teşhis konulur. Bu süreç, tedavinin ilk aşamasıdır. Ardından tedavi süreci başlatılır. Kulak, burun ve boğaz hastalıklarında tedavi sürecinin aksatılmaması gereklidir. Uzman doktorun vermiş olduğu ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Eğer cerrahi bir operasyon geçirilmiş ise, doktorun yönergelerine mutlaka uyulmalıdır. İltihap veya enfeksiyon durumlarında, hastanın dikkatli olması gerekir. Uzman doktorun uygulamış olduğu tedavi süreci aksatılırsa, hastalığın tamamen geçmesi zaman alır. Hatta hastalık ilerleyerek safha değiştirebilir. Geri dönülmez sonuçların olmaması için, normal seyrin dışında gerçekleşen bütün belirtileri gözlemlemeliyiz. Günlük hayatın içinde anormal bir durum hissedildiğinde, vakit kaybetmeden uzman doktora başvurmalıyız. Kulak, Burun, Boğaz rahatsızlıkları hastanın yaşam kalitesini ciddi anlamda düşürebilecek rahatsızlıklardır. Bu nedenle müdahale konusunda geç kalınmamalıdır.

Yorumlar

0 yorumlar