Ankara Life Dergisi

Pembe Estetik Hakkında Neler Biliyoruz?

Gerek sağlık gerek estetik açıdan tedavi yollarına başvurduğumuz ağız ve diş sağlığı, hepimiz için ayrı bir öneme sahip. Popüler gündemimizde ise oldukça talep gören Pembe Estetik’i duymayanımız kalmamıştır diye düşünüyorum. Eğer bir uzmanla görüşmediysek hakkında çok fazla detaylı bilgiye sahip olmadığımız aşikar bir konu. İşte tam da bu sebepten dolayı şehrin en çok okunan yayını Ankara Life Dergisi olarak, Uzman Diş Hekimi Hakan Ünsal ile bir araya geldik. Pembe Estetik’e dair merak ettiğimiz sorularımızı yanıtlayan Hakan Ünsal’ın çok özel röportajı sizlerle, iyi okumalar dileriz.
Röportaj: Hatice Şeyma Basut

Hakan Bey öncelikle sizi tanımayı ardından alanınız hakkında sorular yöneltmeyi istiyoruz. Hakan Ünsal kimdir?
1988 Artvin doğumluyum, ilkokul ve lise eğitimimi Artvin’de bitirdim. 2008-2013 yılları arasında Hacettepe Diş Hekimliği Fakültesi’nde lisans eğitimimi tamamladım. 2014-2017 yılları arasında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda uzmanlığımı aldım. 2017 yılından beri Ankara’da özel kliniğimde özellikle Lamine yani Yaprak Porselen, Pembe Estetik, İmplant Protezler, Botoks, Dermal Dolgu gibi tedaviler yapmaktayım. Bekarım, iki kardeşim var. Hobilerim arasında müzik dinlemek ve söylemek bulunuyor, özellikle Türk halk müziğini çok seviyorum, bunun yanı sıra gezmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi seviyorum.

Günümüzde gülüş tedavisi üzerine pek çok uygulama mevcut. Şu anda ise Pembe Estetik hayli revaçta. Bu konuya dair bilgi almak istesek neler söylersiniz? Pembe Estetik nedir?
Diş etlerine yapılan estetik işlemlerine diş eti estetiği veya pembe estetik denilmektedir. Estetik gülüş için mükemmel dişlere sahip olmak yeterli değildir. Aynı zamanda dişleri saran ve kavrayan diş etlerinin de sağlıklı olması gerekmektedir. Diş beyazlatılmasına verilen önem kadar, diş eti estetiğine de önem verilmelidir ki pembe estetik tedavisi amacına ulaşsın ve arzulanan talep yerine getirilmiş olsun. Güzel bir fotoğraf karesini saran çerçeve, fotoğrafa nasıl bir estetiklik katıyorsa diş etleri de aynı oranda dişlerle bütünlük sağlayacak ve dolayısıyla bu sayede ağız ve çevresinde istenen görüntü elde edilecektir. Diş etleri dahil, dişlerle birlikte dudak ve çene yapısının yüz çevresinde harika bir gülümseme oluşturabilmesi adına bu etkenlerin birbirini tamamlaması, bir uyum içinde olması gerekir. Kısaca, bu uyumun sağlanması için yapılacak operasyonlar diş eti estetiğinin alanına girmektedir.

Diş eti estetiğindeki amaç nedir?
Asimetrik bozuklukların düzeltilmesidir. Başka bir deyişle kusursuz bir görüntüye sahip olmak için çeşitli nedenlerle diş etlerinde meydana gelen problemlerin; iltihap, kanayan diş etleri, diş eti çekilmesi, mor renkler, damak çekilmesi, diş etinde meydana gelmiş diğer diş eti hastalıklarının giderilmesi ve diş etinin sağlığına kavuşturulması için uygulanan işlemlere Pembe Estetik (Diş Eti Estetiği) uygulaması denilmektedir. Tedavideki amaç; dişler ile diş etlerindeki uyumu sağlamaktır. Diş estetiğinde, dişlerin üzerine sarkan diş etleri varsa onlar kısaltılabilir veya dişlerden uzakta olan diş etleri varsa onlar da efektif hale getirilebilir. Diş eti estetiği esnasında; diş eti çekilmesi, diş eti iltihabı, diş eti şişmesi, diş eti kanaması, diş eti kokusu, diş eti ağrısı gibi diş eti hastalıkları tespit edilmiş ise; öncelikle alanında uzman bir diş hekimi tarafından tedavi edilmesi gerekmektedir. Diş etlerinin sağlıklı olup olmadığını renginden anlayabiliriz. İyi ve sağlıklı bir diş eti pürüzsüz, parlak, dişi tam kavramasından ve renginin pembe olmasından anlaşılır. Gerekli tedavi işlemleri yapıldıktan sonra diş eti kendi rengini alacaktır.

Pembe Estetik nasıl yapılır?
Uygulanacak tedaviler hastanın ihtiyacına göre değişiklik gösterir, hangi tedavinin uygulanmasına ise uzman diş hekimi tarafından karar verilir. Tedavi için uygulanacak yöntemlerden bazıları ise;
– Gingivektomi
– Kron boyu uzatma
– Dudak konumlandırma
– Gingivoplasti
– Küretaj
– Flap operasyonu sıralanabilir.

Pembe Estetik’in avantajları nelerdir?
Diş etlerinin tedavi edilmesi ağız sağlığının bozulmaması için çok önemlidir. Avantajlarından bahsedecek olursak;
Diş eti iltihaplarının meydana gelmesini engeller,
Dişler simetrik hale getirilmiş olur,
Diş etleri renk ve doku bakımından uyumlu ve sağlıklı olur,
Çürük ve diş kaybı sorunları ortadan kalkar,
Diş eti çekilmesi, iltihaplanma, kanamalar ve morarmalar engellenmiş olur.
Aynı zamanda rahatlıkla gülümseyebilirsiniz. Estetik; diş ve diş etlerinin parlamasını ve pembe görünmesini sağlar, diş eti kokusunun önüne geçer.

Peki, Pembe Estetik’in zararı bulunuyor mu?
Hayır, diş eti sağlığına kesinlikle zararı yoktur. Aksine; eğer diş etleri tedavi edilmez ve hastalıklar ilerlerse kemik erimelerinden diş kayıplarına varıncaya kadar pek çok diş ve diş eti hastalıkları ortaya çıkar. Hastanın ağrı ve acı hissi yaşamaması için tedavi esnasında lokal anestezi uygulanır. Bu sayede hasta acı ve ağrı hissi duymaz. Ameliyat sonrasında meydana gelebilecek ağrıların önlenmesi için doktor tarafından tavsiye edilen yöntemler uygulanır.

Biraz da Pembe Estetik’in iyileşme sürecinden bahsetmenizi istesek, neler söylersiniz?
Diş eti tedavisi olduktan sonra hasta ve tedaviye göre iyileşme süresi 11-15 gün arasında değişebilmektedir. Kalıcılığı ise ağız hijyenimize normal bir şekilde dikkat ettiğimiz sürece ömür koyu kalabilmektedir.

Yorumlar

0 yorumlar