Ankara Life Dergisi

Şişmanlık Bir Hastalıktır!

Ankara’nın en çok okunan dergisi Ankara Life, doğal ve sağlıklı yaşamanın modern ve geleneksel tıp uygulamaları ile sağlanabileceğini, bunun ruhsal gelişim ve pozitif enerji teknikleri ile de yaşamı güzelleştireceğini dile getiren, tıp mesleğini ve yaşamı birlikte değerlendiren Uz. Dr. Kamer Koldaş ile beraberdi.

Kamer hanım öncelikle biraz sizi tanımak isteriz. Bizlere kendinizden bahsedebilir misiniz?

1975 yılında Mersin doğumluyum. 1999 İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Sağlık Bakanlığı’na bağlı birinci basamak tedavi kurumlarında hizmetlerini sürdürdüm. 2005 – 2009 yılları arasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlığımı aldım. Bunun yanı sıra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Diyaliz Hekimliği sertifikası ile Nöralterapi Derneği tarafından düzenlenen Nöralterapi sertifikasyon programını, Gazi Üniversitesi’nde Akupunktur, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde Ozon tedavi, Kupa (Hacamat) tedavisi, Sülük tedavisi, Proloterapi ve Mezoterapi eğitim sertifikalarını aldım. Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Evlilik ve Aile Danışmanlığı eğitimini de alarak Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanında sürdürdüğüm çalışmalarla “İnsana dokunma ve şifa verme” konusunu da bütünleştirerek çalışmalar yürütüyorum.

Nöralterapi nedir?

Nöral terapi vücudun belirli bölgelerine lokal anestezik madde kullanılarak yapılan düzenleme (regülasyon) tedavisidir. Hastalık oluşumunda geçerli olan mekanizmalardan biri hücrelerin ve dokuların iyi oksijenlenmemesidir. Bunun sebebi sinir sisteminin hastalık oluşturucu etkenlere bağlı olarak damar etrafında uyarılar oluşturarak damarın daralmasını sağlaması ve böylece dokuya yeterli oksijen taşınamamasıdır. Nöral terapi uygulama tekniği kendiliğinden (otonom) çalışan bu sinir sisteminin düzenlenmesi temeline dayanır.
Nöral terapinin etki mekanizmasını açıklayan bir diğer mekanizma ise tüm vücutta sinir iletiminde yaptığı düzenlemedir. İnsan vücudu tamamen birbiri ile ilişkili bir yapıdır. Bu ilişki yine otonom sinir sitemi denen sinirsel ağ ve fasya dediğimiz zarlar aracılığı ile olur. Bu yapıların herhangi bir yerindeki aksaklık sistemin tamamında etkiler ortaya çıkarır. Nöral terapide temel amaç aksaklıklara neden olan hücre elektriksel özelliğini düzelterek tüm sistemin kendini düzeltmesini sağlamaktır. Nöral terapi bu iki etkisi sayesinde kan dolaşımı, lenf dolaşımı ve sinirsel iletimi normale döndürür.  Böylece dokunun kan dolaşımı artınca beslenmesi artmış olur, lenf dolaşım artınca doku zararlı maddelerden temizlenir, sinir iletisi düzenlenince ilgili doku da daha düzenli çalışır. Dolasıyla, beslenen temizlenen ve düzenli komut alan dokunun kendini iyileştirme kapasitesi artar.

Nöralterapi ile tedavi edilebilen hastalıklar nelerdir?

Migren ve baş ağrıları, bel ve boyun fıtıkları, omuz ağrıları, diz kireçlenmeleri, menisküs ve bağ lezyonları, sporcularda görülen diz travmasına bağlı durumlar, bibromiyalji ve diğer yumuşak doku romatizmaları, kronik yorgunluk sendromu, tenisçi dirseği, golfcü dirseği gibi dirsek problemleri, sinir basısına bağlı hastalıklar (karpal tünel sendromu, priformis sendromu gibi), yüz felci, huzursuz bacak sendromu, bacaklarda dolaşım bozuklukları (damar tıkanıklıkları, varisler), diyabet gibi hastalıklara bağlı nöropatik tablolar, nöropatik ağrı, astım ve alerji durumları, kronik sinüzit, kronik otit gibi kronik enfeksiyon durumları, zona hastalığında hem hastalığı hem de ağrıyı gidermek için, infertilite, depresyon, anksiyete, uyku bozuklukları


Peki, ozon tedavisi nedir?

Hücreleri ihtiyacı olan oksijene kavuşturarak vücudun nefes almasını sağlar. Tedavinin temel amacı yaşın ilerlemesiyle ve yaşam koşullarıyla vücutta meydana gelen hasarları vücudun kendi tedavi mekanizmasını aktif hale getirerek iyileşmesini sağlamaktır.

Bizi tamamlayıcı tıpla ilgili de bilgilendirebilir misiniz?

Tamamlayıcı tıbbın özü, hastaya ve hastalığa bütüncül yaklaşımı içerir. Hastanın şikayetini değil, tüm vücudu iyileştirmeye çalışır.

Tamamlayıcı tıp; Geleneksel yöntemlerle tedavi aslında bize atalarımızdan kalan en değerli miraslardan biridir. İnsanlığın başından beri, hastalıklardan korunmak için ve insanları tedavi edebilmek için doğal bitkiler, hayvansal ürünler, madenler, şifalı sular gibi tedavi yöntemleri kullanılmıştır. Gözlem ve deneme yoluyla elde edilen bu bilgiler yüzyıllarca birikmiş, kuşaktan kuşağa aktarılmıştır. Günümüzde hala bu tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Tamamlayıcı tıp, alternatif tıbbın ürün ve yöntemlerinin, modern tıbbın tedavi protokollerine destek olarak kullanıldığı bir yöntemdir. Aslında alternatif ve tamamlayıcı tıp kavramları farklı olsa da zaman zaman birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Günümüzde tamamlayıcı tıp, konusunun uzmanı hekimlerce gerçekleştirilen, modern tıp yöntemleri ile beraber kullanılan yöntemleri içermektedir. Ancak bu tedavilerin Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş uzmanlar tarafından yapılması şarttır.

Tamamlayıcı tıp, modern tıbba alternatif değildir.

Yorumlar

0 yorumlar