Ankara Life Dergisi

O, Bakülü Bir Ankara Sevdalısı!

“Bana göre bir yere aidiyet duygusu; anılar ve birlikte olunan zamanlar ilgili bir şey.”
“‘Yılın Yöresel Lezzet Mekanı Ödülü’nü aldık. Tüm okurlarımızı bu lezzetleri tatmaya bekleriz.”
Mesafelerin sadece kilometrelerde kaldığı ancak memleketine dair gönül bağının daima güçlü olduğu bir isimden bahsetmek istiyorum sizlere. Adı; Zulfiya Deniz Hasanzade. Kendisi Azerbaycan kökenli başarılı bir genç kadın girişimci. Yıllar önce ailesiyle geldiği başkentimizde şimdilerde işlettiği şirin mi şirin, samimi bir restoranı bulunuyor. Adı ise Gıyma Kebap. Neden Gıyma ismini verdiğini sorduğumuzda ise; Adana’ya ve yemeklerine olan sevgisinden kaynaklandığını dile getiriyor. Başta Azerbaycan’a özgü yemeklerini tanıtmak isteyip, sonrasında ülkemiz şehirlerini gezdiğinde kültürlerin zenginliğinden dolayı aklının karıştığını söyleyen Zulfiya Deniz Hasanzade; “O dönemler bir araştırma içerisine girdim ve Adana mutfağının dünyaca meşhur olma özelliğini gördüm. Böylelikle meşhur Adana Kebabı gönlümde taht kurmuş oldu. Daha sonraki süreçte Ankara’da bir Adana Kebap restaurantı açma fikri oluşmaya başladı.” diyor. Muhteşem enerjisi ve güler yüzüyle gelen misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan Gıyma Kebap’ın sektöre giriş hikayesini dinlemek adına şehrin en çok okunan yayını Ankara Life Dergisi olarak bir araya geldik. Merak ettiğimiz sorularımızı yanıtlayan Gıyma Kebap işletme sahibi Zulfiya Deniz Hasanzade’nin çok özel röportajı sizlerle. İyi okumalar dileriz.
Deniz Hanım öncelikle işletmeci yönünüzü ülkemizde eyleme geçirmek istediğiniz için size teşekkür ederiz. Sektör bazlı sorularımıza geçmeden önce sizi tanımak istiyoruz. Zulfiya Deniz Hasanzade kimdir?
Azerbaycan Bakülüyüm. Azerbaycan’da hem tıp hem de ilkokul öğretmenliği bölümlerini bitirdim. Ancak bu mesleklerimi fiili olarak gerçekleştirmedim. 2014 senesinde Türkiye’ye geldim ve bir dönem sağlık turizmine yönelik şirketimde çalışmalar yürüttüm. Daha sonrasında Ankara’yı çok sevmiş olmam hasebiyle burada kaldım. Bakülü bir Ankara sevdalısıyım.

Gıyma Kebap’ın sektöre giriş hikayesi nasıl ve ne zaman oldu? Bu mekanın kilometre taşlarından bahseder misiniz? Neden böyle bir alanda faaliyet göstermek istediniz?
Aslında Bakü mutfağının özel ve güzel olmasından dolayı bunu Ankara’da tanıtmak istemek ilk fikrimdi. Ancak gördüm ki Türk mutfağı da bizim mutfağımız kadar zengin ve güçlüydü, bu sebepten dolayı cesaret edemedim. Türk mutfağına da ilgim olduğu için tüm şehirleri gezerek, Güneydoğu’nun, Karadeniz’in ve Ege’nin yöresel yemeklerini tanıma fırsatı elde ettim. Ancak tek bir şehir beni içine daha çok çekti; o da Adana’ydı… O dönemler bir araştırma içerisine girdim ve Adana mutfağının dünyaca meşhur olma özelliğini gördüm. Böylelikle meşhur Adana Kebabı gönlümde taht kurmuş oldu. Daha sonraki süreçte Ankara’da bir Adana Kebap restaurantı açma fikri oluşmaya başladı. Restoranım için isim ve içerik çalışmaları yapmaya başladım. Adanalı ustalarla tanışıp, yöre mutfağına dair tecrübelerini öğrendim. ‘Gıyma’ onların dilinde zırhlanmış et anlamına geliyormuş, ilgimi çekmişti. Açıkçası bir taraftan da hoşuma gitmişti. Böylece restoranımın adını ‘Gıyma Kebap’ koydum. Yaklaşık 2 senedir Ankaralılara Emek 8. Cadde’de eşsiz Adana Kebap lezzetini sunmaktayım. Bu zamana kadar gelen misafirlerim özenli ve titiz restoranıma büyük ilgi gösterdi, buradan da onlara teşekkürlerimi iletmiş olayım.

Peki ülkemizi seçmenizin özel bir sebebi bulunuyor mu?
Türkiye’ye annem ve babamla geldim, onlarla birlikte geçirdiğim çok güzel günlerim oldu. Fakat anladım ki beraber olduğumuz son günlermiş. Bu sebepten dolayı artık Ankara’dan ayrılmam mümkün görünmüyordu. Bana göre bir yere aidiyet duygusu; anılar ve birlikte olunan zamanlar ilgili bir şey.

Misafirleriniz Gıyma Kebap’a gelince nasıl bir hizmetle karşılaşmakta? Gıyma Kebap hakkında bize bilgi verir misiniz?
Kuzu Ciğer, Kuzu Çöp Şiş, Adana Usulü Lahmacun, Özel Adana Dürüm, Metrelik Gıyma Tabağı, Karışık Et Tabağı gibi pek çok zengin yemeklerimiz mevcut. Özenle hazırlanan sunumlarımızda etlerde sadece kuzu eti kullanılmakta olup, hazırlanış sürecinde ise yalnızca zırhlama işlemi yapılıyor. Tıpkı Adana’da olduğu gibi. Yine meşhur tatlılarımızdan olan Taş Kadayıf, Şambali için ve tırnak pide gibi lezzetlerimiz adına Adana’dan ustalarımız geldi ve büyük bir titizlikle çalışıyor.

Lokasyon açısından burayı tercih etmenizdeki amaç nedir? Bu doğrultuda markalaşmayı nasıl sağladınız?
Restoran ve kebapçı dükkanı açmaya karar verdiğimde pek çok yer baktım. Ancak şu anki dükkanım olan Emek 8. Cadde’deki yerimi gördüğümde çok etkilendim. Enerjimizin tuttuğunu hissettim. Dekorasyonunda Ankara’daki gibi yoran çok ışıklı bir mekan değil, yemeklerdeki lezzetin farkına varmak için tıpkı Adana’daki restoranlar gibi salaş bir mimari tercih ettik. Böylelikle devamında dekorasyon, çiçekler ve ahşaplara yer vererek, Gıyma Kebap kurulmuş oldu.

Gıyma Kebap olarak menüde önem verdiğiniz özellikler nelerdir? Bakü’ye has lezzetler de bulunuyor mu?
Birbirinden farklı mutfak kültürleri olduğu için lezzetleri karıştırmak istemedim. Ancak Bakü mutfağını en kısa zamanda Ankaralılarla buluşturmak gibi bir düşüncem var.

Protokol ağırlamaları yapıyor musunuz ya da kutlamalara açık bir yer mi burası?
Elbette. Bunun yanı sıra yine iftar, davet, grup yemekleri ve organizasyon hizmetimiz bulunuyor. Protokol için ayrıca catering hizmeti sağlıyoruz.

Peki internet üzerinde aktif misiniz, sipariş alıyor musunuz? Sizi tercih edeceklere nasıl bir yönlendirmede bulunursunuz?
Evet, internet satışımız mevcut. Bizi tercih edecek olan sevgili okurlar yemeksepeti ve trendyol üzerinden siparişlerini verebilirler.

Deniz Hanım, son olarak iletmek istediğiniz bir şey var mı?
Sağlık Bakanlığı onaylı organik ürünlerimizin bulunması ve buna dair sektörde yer almamızdan ötürü ‘Yılın Yöresel Lezzet Mekanı Ödülü’nü aldık. Tüm okurlarımızı bu lezzetleri tatmaya bekleriz. Teşekkür ederim…

Yorumlar

0 yorumlar