Ankara Life Dergisi

Güzelliğin Koçluk ile Uyumu!

Başkentin en çok okunan yayını Ankara Life Dergisi olarak Güzellik Koçu Nuray Şen ile bir araya geldik. Koçluğa dair deneyim, tecrübelerinin yanı sıra Nuray Şen Beauty hakkında merak ettiklerimizi yönelttik. Keyifli okumalar dileriz.

Röportaj: Hatice Şeyma Basut

Nuray Hanım öncelikle sizi tanıyalım. Nuray Şen kimdir?
Kaynağı bizzat “insan” olan İnsan Kaynakları alanında 12 yıl boyunca kurumsal firmalarda üst düzey yöneticilik yapma fırsatını elde ettim. Ekip arkadaşlarımın kurum kültürlerini sağlamlaştırmak ve aidiyet duygusunu pekiştirmek adına performanslarını artırmalarına yönelik şirket içi eğitimler düzenledim. Koçluk eğitimimi ise; Türkiye’nin en köklü üniversitesi olan Marmara Üniversitesi’nden yüz yüze eğitimle tamamladım. Zira koçluk eğitimlerinin online olarak yapılmasının doğru olduğu kanaatinde değilim. Ayrıca Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF) onaylı sertifikamı Yeditepe Üniversitesi’nden alarak Profesyonel Koç (ICF) olma unvanını elde etmiş oldum. Yaklaşık 3 yıldır güzellik sektöründe çalışıp bu alanda tüm eğitimlerimi tamamlamış olup; Güzellik Koçluğu, Estetisyenlik ve Ustalık Belgesi’ne sahip bir uzman estetisyen olarak Nuray Şen Beauty işletmemde VIP kadın ve erkek danışanlarıma hizmet vermekteyim. Profeyonel iş yaşantım haricinde ise evli ve iki çocuk annesiyim.

Güzellik merkezinizi açma fikri nasıl ve ne zaman oluştu?
Her insanda olduğu gibi ben de zamanla; ‘Daha fazla ne yapabilirim?’, ‘Nasıl daha fazla insana nasıl ulaşabilirim?’ diye arayış içerisinde girmiştim. Hayatım boyunca tekrara düşmeyi, aynı şeyleri bir düzen adı altında yapmayı hiç sevemedim. Daima yeni projeler üreten, yenilikleri hayata geçirmeyi prensip edinmiş birisi olarak, hayallerimi başka bir firma logosu altında yapmak yerine yapılmayanı yapmak, sektöre farklı bir soluk, farklı bir renk oluşturmak adına kendi markamı oluşturup, markalaşma süreci içerisinde doğru eğitim ile birlikte, doğru zamanda kendime belirlemiş olduğum misyonla yolumu çizmek için yıllarca eğitim aldığım; “Güzellik ve Koçluk” mesleklerini birbirleri ile harmanlayan yelpazesi geniş bir güzellik merkezi açmaya karar verdim. İki alanın da çıkış noktası ‘insan’ idi. Yıllarca yönetici ve eğitmen şeklinde çalışmış biri olarak kendi markamı oluşturup, daha geniş kitlelere profesyonel bir hizmet vermek adına hem güzelleştirmek hem de kişisel gelişimde rota çizerek ilerleyebileceğim bir alana hizmet vermek için start verdim.

Danışanlarınıza ne tür hizmetler sunmaktasınız? Bu senenin trendleri nelerdir, en çok ne hakkında işlem yapıyorsunuz?
Merkezimizde sevgili danışanlarımıza; son sistem FDA onaylı Buz Lazer, Profesyonel Koçluk, 14 Aşamalı Klasik Cilt Bakımı, Hydrafacial Cilt Bakımı ve Yüz Masajı, Kalıcı Makyaj, Dipliner, Eyeliner, Dudak Renklendirme, İpek Kirpik, Kalıcı Kaş Dizaynı, Bölgesel Zayıflama, G5 Masajı ve Selülit Masajı, Kirpik Laminasyonu,Kaş Laminasyonu, Cilt Yenileme hizmetleri sunmaktayız. Merkezimizde son teknoloji cihazlarla, dünyaca ünlü ürünleri tercih ederek siz değerli danışanlarımıza hizmet vermekteyiz. Geçtiğimiz ve bu senenin trend işlemleri arasında Kalıcı Makyaj ve Lazer Epilasyon açık ara önde diyebiliriz. Bu alanda merkezimize gösterilen yoğun bir ilgi var.

Nuray Hanım, aynı zamanda ICF Koçluğu yaptığınızı biliyoruz. Bu konu hakkında kısaca bilgi alabilir miyiz, ICF Koçluğu nedir?
ICF Koçluk, dünyaca tanınmış tek profesyonel koçluk sertifikasıdır. Bir ICF unvanına sahip koçlar, bilgilerini, becerilerini, yüksek etik ve profesyonel standartlara bağlılıklarını gösterir. ICF Akredite bir koçluk eğitim programı, ICF unvanı için gereken eğitim koşullarını dikkate almaktadır. Modern çağın koşullarına uygun olarak, kişisel ve mesleki potansiyeli maksimize eden, danışanı daha fazla düşünmeye teşvik ederek yaratıcı süreçler içine girmesi için ona ilham veren, danışan ile koçun işbirliği içinde olduğu bir ilişkidir.

Herkes ICF Koçu olabilir mi? Profesyonel yaşam koçu nasıl olunur?

Bu mesleğe ilgi duyan, severek icra edecek olan herkes eğitimlerini tamamladıktan sonra Profesyonel Yaşam Koçu olabilir. Lakin, profesyonel bir koç olma konusunda kararlıysanız, koç olmak için eğitime yatırım yapmadan önce kendinize şu soruları sormalısınız; ‘Koç olmak için gereken yetkinliklere sahip miyim?’, ‘Geliştirmem gereken becerilerim neler?’, ‘Danışanlarımın kendi çözümlerini bulmalarına yardımcı olma konusunda tutkulu ve sabırlı mıyım?’ Doğru bilinen yanlışlardan bir tanesi koçların harika tavsiyeler verdikleridir. Profesyonel koçlar tavsiye vermezler. ICF’in koçluk tanımına göre; danışanların kişisel ve profesyonel potansiyellerini en üst düzeye çıkarmaları için ilham veren, düşünce doğurucu ve yaratıcı bir süreçte onlarla işbirliği yapmaktır.

Siz her iki mesleği de aynı anda yürütmektesiniz. Bu iki farklı alanı iş yaşamınıza nasıl entegre ettiniz?
Her iki alanında birebir bağlantılı olduğundan dolayı doğru teknik ve dokunuşlarla kişiye özgü ve özel bir program çizdiğimizde çıkan sonuca kendiniz dahil hayran olmamak elde değil. Yapmaya çalıştığım ise; Johari Penceresi’nde olduğu gibi kişinin kendine saklamış olduğu alanı ortaya çıkartıp, parlattığınızda, üzeri örtülü alan gün yüzüne çıktığında, aynada yansıyan görüntüsü ile kendine olan öz beğenisini, özgüvenini gördükçe iki mesleği harmanlamakla ne kadar doğru yolda olduğumun keyfini yaşıyorum.

Son olarak geleceğe dair hedeflerinizden bahseder misiniz?
Eğitim kökenli olduğum için kariyer planlamam ise kendi markamın tanınırlık düzeyini tamamlayıp, marka koruma aşamasına geldiğimde ilk olarak mutlaka bir akademi kurmayı istiyorum. Akademide sadece eğitim vermek, sertifika ile kursiyerlerimi uğurlamak yerine onları en iyi şekilde yetiştirip, iş arama zahmetine girmeden, akademiden belgelerini almadan istihdamlarını sağlamak, kendi kariyer hedeflerini oluşturmak adına onlara koçluk yapıp, direkt işveren ile buluşturup mesleğe giriş yapmaları için katkıda bulunmak istiyorum.

Yorumlar

0 yorumlar