Ankara Life Dergisi

HUKUKÇU FENERBAHÇELİLER DERNEĞİ ”HUFEDER”

Fenerbahçeli Hukukçular Derneği, 2004 yılında Ankara merkezli olarak kuruldu. 2012 yılında ise, dönemin Fenerbahçe Başkanı Sayın Aziz Yıldırım’ın “Her İlde Bir Dernek Projesi” kapsamında- kendini lağvetti. Ve neticede Fenerbahçe Spor Kulübü’nün resmi olarak tanıdığı hukukçu derneği kalmadı. Bunun üzerine Fenerbahçeli Hukukçular; küçük gruplar halinde çeşitli sosyal mecralarda ve platformlarda bir araya gelerek etkinlikler ve maç organizasyonları düzenledi. Başka bir ifadeyle diğer taraftar derneklerine katıldılar ve/veya gruplara bölündüler. Ama mutlaka Fenerbahçe ortak paydasında buluştular.

Özellikle son iki yılda yaşanan olaylar, Fenerbahçe Spor Kulübü’ne karşı yürütülen algı operasyonları, yeni kumpas girişimi ihtimallerine dair düşüncelerin taraftarlar arasında yaygınlaşması üzerine camiada muhteşem bir kenetlenme örneği meydana geldi. Bu bağlamda Fenerbahçe Spor Kulübü’ne yönelik haksız ve mesnetsiz ithamların, algı operasyonlarının, karalama kampanyalarının, küfür ve hakaret gibi spor ahlakına uymayan eylemlerin göz ardı edilmesi ve özellikle rakiplere tanınan sınırsız avantajlara karşılık camianın tepkisiz kalması beklenemezdi. Nitekim öyle de oldu, yapılan haksızlıkların hukuken karşısında durabilmek ve aynı zamanda kulübe destek olmak amacıyla hukukçu Fenerbahçelilerin tek çatı altında toplanması fikri ortaya çıktı.

Güçlü bir sinerji yaratmak isteyen Hukukçu Fenerbahçeliler, genç ve dinamik üyeleriyle, eski derneğin bünyesinde bulunan tecrübeli üyeler, yeni bir oluşum içerisine girerek yeniden harekete geçtiler. Av. Fatih AVCI öncülüğünde bir grup hukukçu bu çalışmalara hız kazandırarak, yoğun bir katılım ile dernekleşme faaliyetlerini başlattı. Katılım taleplerini tespit etmek amacıyla kurulan sosyal medya hesaplarında kısa sürede yüksek bir katılım sağlandı. İlerleyen günlerde avukatlar, hakimler, savcılar , yüksek yargı organları mensupları, akademisyenler ve diğer hukukçuların katılımları ile çok kısa sürede bin kişinin üzerinde bir sayıya ulaştı. Bu birlik, beraberlik ve dayanışma örneği camiada büyük yankı uyandırdı.

Kapanan Fenerbahçeli Hukukçular Derneği’nin tecrübe sahibi üyeleri ile yeni oluşum içerisinde olan Hukukçu Fenerbahçeliler oluşumunun genç ve dinamik kadrosu birleşerek 23.10.2020 tarihinde ortak temsilcileriyle birlikte Fenerbahçe Spor Kulübü Yöneticileri ile kulüp binasında bir araya geldiler. Yapılan görüşmeye Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Ali Koç, Yöneticiler Sayın Zeynep Sevil Becan, Sayın Fethi Pekin, Sayın Alper Pirşen ve Sayın Selahattin Baki ile Hukukçu Fenerbahçeliler oluşumu adına Av. Fatih Avcı, Av. Ali Alper Alpoğlu, Av. H. Kürşat Aydın, Av. Elifcan Tanılkan ve Av. Serdar Yiğit’in yanı sıra eski Fenerbahçeli Hukukçular Derneği Başkanı Av. Nevzat Türkön ile eski Dernek Genel Sekreteri Av. Celal Çetinel katıldılar. Vaki heyecanı gören Fenerbahçe Spor Kulübü, o zamana kadar yapılmış tüm çalışmalarımızı takdir ederek, dernekleşme faaliyetlerini destekleyeceklerini ifade ettiler.

17/11/2020 tarihinde Dernek tüzel kişiliğini kazanan Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün resmi olarak tanıdığı tek hukukçu derneği unvanını haiz olarak kurularak faaliyetlerine başladı. Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği, kuruluş amaçları doğrultusunda faaliyetlerini gerçekleştirmek, genişletmek , daha ileri bir noktaya taşımak ve en önemlisi Fenerbahçe Spor Kulübü’nün daha etkin hizmet vermek amacıyla yeni üyelerini bekliyor.

bize buradan ulaşabilirsiniz: www.hufeder.org

Yorumlar

0 yorumlar