Ankara Life Dergisi

Seçil Büke

Güzellik bakım ile başlar!

Şehrin en köklü yayını Ankara Life Dergisi olarak güzellik sektöründe yirmi yılı aşkın süredir bulunan Seçil Büke’nin  güzellik merkezine konuk olduk.

Öncelikle güzellik sektörüne giriş hikayenizi merak ediyorum. Ne zaman ve nasıl bu fikir oluştu?

Erken yaşta evlendim ve boşandım bir çocuğum vardı. Hemen mesleki araştırma içine girdim. Hayat bazen sizi kolunuzdan tutuyor ve artık yolun burası diyor. En kısa sürede meslek edinme yöntemleri arasında güzellik ve kuaförlük vardı.  Ben de network sistemli kozmetik satışla başladım. Öncelikle resmi bir kurumdan estetisyenlik, kalfalık ve ustalık eğitimleri aldım. Daha sonra mesleki uzmanlık alanlarımı geliştirmek için birçok eğitim aldım. Sonra bi baktım 20 yılı devirmişim. Öğrenmeye ve kendimi geliştirmeye de  açık olunca buralara kadar geldim. Bir yola girip, bir mesleğe başladıysanız oraya  gönül vermeniz gerekir. Kısacası çok planlı değildi. Sadece işinizi doğru ve özenle yapınca birçok kapı açılıyor.

Anladığım kadarıyla çok eğitim aldınız bu yolda.

Evet estetisyenlik okulundan başladım. 19 Mayıs Üniversitesi’nden masaj teknikleri eğitimi, Corci’den makyaj eğitimi-ki zamanın en iyi ve tek makyaj uzmanıydı- aldım.

Sonra  kalıcı makyajda yeni yöntemler çıktı.  Kıl tekniği ile kalıcı makyaj eğitimi almak için İstanbul’a gittim. Benim için en zor eğitimdi buydu çünkü iş yerimi bırakıp 10 gün İstanbul’da kaldım. İşletme sahibi için 10 gün uzun bir süredir.

Bu alanlarda eğitimler bitince kişisel gelişim ve spritül konulara merak sardım. Bu konularda da Başkent Üniversitesi’nden ve konunun uzmanı olan doktorlardan eğitim aldım. Hobi olarak ilgileniyorum

Buharsız yeni nesil cilt bakım tekniklerini Türkiye’ye getirdiğinizi biliyoruz. içeriğinden bahseder misiniz?

Cilt bakımında iyileştirme işlemlerini çok seviyorum. Profesyonel ürünlerle cilt gençleştirme 10 yaşa kadar mümkün. Profesyonel kozmetik arayışı için Düssendoff’a gittim. Orada dünya genelinde kendini ispatlamış, alanında çok fazla ödül almış tanınan bir ürün olan inspira kozmetik ile tanıştım. Ürün eğitimleri için 2 defa Almanya’ ya gittim. Hem kozmetik fuarında gördüğüm ürünlerde  hem de Almanya’da aldığım cilt bakım eğitimlerinde  buhar kullanılmıyor. Meyve asitleri ile cilt derinlemesine temizleniyor. Bu yöntem daha  konforlu ve zaman tasarrufu sağlıyor. Cildin nemini almadan temizliyor.

Biz güzellik uzmanları  cildi derinlemesine temizledikten sonra, üzerine iyileştirme işlemleri  yaparız. Bunun içinde meyve asitleri doğru bir uygulama. Ölü deri ile canlı deriyi birbirinden ayrıştırıyor. Sağlıklı cilt elinizin altında işleme hazır hale geliyor.

Salonunuzdaki cilt bakım uygulamaları nelerdir?  

Salonumuzda çok çeşitli bakımlar bulunmaktadır. Her cilt tipine ve farklı beklentilere göre çeşit çeşit uygulamalar var. Tabii ki bu nokta da danışanı cilt durumuna göre biz yönlendiriyoruz. Kişi sosyal medyadan gördüğü bir uygulamayı isteyerek geliyor.  Bu noktada biz devreye giriyoruz. Cildin durumuna ve ihtiyacına yönlendiriyoruz.

Bu bakım çeşitleri arasında;

iğnesiz mezoterapi

doku canlandırma

cilt bakımında karbon peeling

ameliyatsız yüz germe

ip collajen

teknikleri bulunmaktadır. Bu tekniklerle cilt bakımında istenilen sonuçları ciddi oranda elde ediyoruz. Cilt problemi ne olursa olsun ciltte iyi oranda  iyileştirme yapıyoruz.

En çok hangi bakım isteniyor?

Tabii ki o süreçte en popüler  cihaz veya uygulama olan ne ise o gündeme geliyor.

Ancak burada en önemlisi bazı uygulamalar cilt altına etki eden uygulamadır. Mesela HD odaklı focus, cilt altında iyileşme yapar ama kişi cilt üstünde leke veya renk tonu  iyileşmesi istemektedir. Burada biz devreye giriyoruz. Doğru yönlendirme ile istenilen sonuçları çıkarıyoruz. Son günlerin popüler bakımı ise İP COLLAJEN. Salonumuzda ip collajeni farklı yöntemlerle kombin ediyoruz. Şu ana kadar aldığımız sonuçlar muhteşem.

Şimdiye kadar altı yüzün üzerinde öğrenci  yetiştirdiğinizi biliyoruz. Hangi eğitimleri vermektesiniz?

Burada şunu belirtmek isterim, biz şu an eğitim danışmanlığı yapıyoruz.

Yani güzellik uzmanı olmaya karar veren biri  nereden başlayacak? Salon açarken hangi lokasyonu kullanacak? Logo tasarımından, iç mimari dekorasyonuna kadar güzelliğe dair her şeyin eğitimini ve danışmanlığını veriyoruz. Burada şunu ifade etmek  isterim;

Bir güzellik uzmanı, karşısındaki kişinin göze olumsuz gelen yerlerini analiz edip doğru uygulamaya yönlendirebilen aynı zamanda o uygulamaları tek başına yapabilen kişidir. Verilen eğitimlerle ve danışmanlıkla kişileri tam bu kıvama getirip resmi belgelerine kadar yönlendirme yapıyoruz.

Yıllardır güzellik sektöründe olan bir iş kadını olarak Avrupa’daki son gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Güzellik sektöründe Türkiye gayet iyi noktada gelişmeleri yakından takip ediliyor.

Üstelik bazı cihazların üretimi Türkiye’de yapılıyor. Kozmetik üretiminde de iyiye doğru gidiyoruz.

Son olarak okuyucularımıza iletmek istedikleriniz var mı?

Hizmet almak isteyenler için tavsiyem mutlaka eğitimli ve deneyimli yerleri tercih etmeleri. Meslek edinmek isteyen kişilere danışmanlık hizmeti vererek onlara ilk adımlarında yardımcı oluyoruz. Meslek eğitimden ve sektörel danışmanlık hizmetine kadar yanlarındayız. Yani tam bir güzellik uzmanı olana kadar yanlarındayız.

Yorumlar

0 yorumlar