Ankara Life Dergisi

Tarafımız Belli, Tavrımız Net!

“Siyaset ve politika devlet işlerini yönetme sanatıdır, tabii biz de burada sanatçı kimliğimizi ön plana koyarak milletimizi mecliste temsil etmeye talip olduk.”

Türkiye Yüzyılı Başlıyor!

Gerek sosyal hayatı gerekse iş yaşamında adından çokça söz ettiren Temel Mert Dikmetaş, yoğun geçen temposunun yanı sıra siyasete girdiğini ilk olarak şehrin marka yayını Ankara Life Dergisi’ne paylaştı. Memleketi Giresun’dan milletvekili aday adayı olduğunu söyleyen başarılı mimar; Siyaset de bir sanattır mimarlık da. Biz mimarlığı güzel yaptığımızı bundan dolayı sanatçı olduğumuzu ve dengeli hareket ettiğimizi düşünüyoruz. Bu dengemizi de siyasete aktararak başarımıza başarı katıp, ülkemizin en iyi yerlere gelmesi için sonuna kadar çalışacağız.” diyor. Temel Mert Dikmetaş ile gerçekleştirdiğimiz çok özel röportajımız sizlerle.

Temel Bey öncelikle sizi yeniden aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz, hoş geldiniz. Geçtiğimiz sayılarda hem iş hem özel yaşantınız hakkında pek çok röportaj gerçekleştirdik. O günden bu güne neler değişti hayatınızda?
Oldukça yoğun bir iş hayatım var bunun yanı sıra siyasete adım attım. Türkiye 100 yılını en güzel şekilde temsil etmek için memleketim olan Giresun’dan milletvekili adaylığımı koydum. Bu yolda beraber yürüdüğüm yol arkadaşlarım ve ben Türkiye’mizi, memleketimizi, devletimizi en iyi şekilde temsil edebilmek için meclise girme yolunda çalışıyorum.

Temel Bey siyasete atıldığınızı söylediniz. Sizi milletvekilliği aday adayı olmaya iten düşünce neydi? Neden böyle bir yolu seçmek istediniz?
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın demiş olduğu gibi Türkiye’mizi yeni yüzlerin ve gençlerin yönetebilmesi, temsil edebilmesi için milletvekili adaylığımı açıkladım. Allah izin verirse sayın cumhurbaşkanımızın dediği şekilde doğru mücadele ile Türkiye’mizi temsil edeceğim.

Giresunlu olmanız hasebiyle buradan milletvekili aday adaylığına gönül koyduğunuzu öğrenmiş olduk. Siz vekilliğiniz dahilinde Giresun’a yönelik hangi çalışmalar üzerine durmayı düşünüyorsunuz, projelerinizden kısaca bahseder misiniz?
Bildiğiniz üzere mimarım ve şehrimiz güzel Giresun’umuza bir mimar gözüyle bakıp, ana sorunlarını çözeceğim. Rabbim çıkmış olduğumuz bu yolda inşallah bizi utandırmaz, hayırlısıyla çok çeşitli ve kapsamlı projelerimiz var. Giresun için profesyonel ekibimle beraber seçildiğimiz takdirde en hızlı şekilde hayata geçireceğiz.

Sizce siyasetin tanımı nedir? İyi bir politikacı nasıl olmalıdır?
Siyaset ve politika devlet işlerini yönetme sanatıdır, tabii biz de burada sanatçı kimliğimizi ön plana koyarak milletimizi mecliste temsil etmeye talip olduk. Bildiğimiz üzere sanat mimariden doğar ben de bir mimar olarak siyaset sanatını da Allah’ın izniyle en doğru şekilde yapmak istiyorum. İyi bir politikacı halkın her kesimi ile iç içe olan, milletinin dertlerini dinleyip çözüm üretebilen kişidir. Onlar isteme makamıdır bizler ise yapma makamıyız, Allah izin verirse bu makama seçilirsek gereğini layıkıyla yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

22 yıldır iktidarda olan mevcut hükümetin değerlendirmesini yapacak olursanız neler söylemek istersiniz?
Sayın cumhurbaşkanımızı eleştirmek zaten haddimize değil, en doğru şekilde milletimizin menfaati uğruna çalışarak gecesini gündüzüne katan bir liderden bahsediyoruz. Allah onu başımızdan eksik etmesin, Rabbim yokluğunu göstermesin. Benim de bu seçime girmemdeki yegane amaçlarımdan bir tanesi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrardan ülkemizin cumhurbaşkanı olarak görme isteğimdir. Bütün malım, mülkümle tüm gücümle nefesimin yettiği yere kadar Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasındayım ve destekçisiyim inşallah.

Hem mimar olmanız hem de siyasi yönünüz ile bu iki farklı kulvarın dengesini sağlamak adına geleceğe yönelik hedeflerinizde neler bulunuyor?
Dediğim gibi siyaset de bir sanattır mimarlık da. Biz mimarlığı güzel yaptığımızı bundan dolayı sanatçı olduğumuzu ve dengeli hareket ettiğimizi düşünüyoruz. Bu dengemizi de siyasete aktararak başarımıza başarı katıp, ülkemizin en iyi yerlere gelmesi için sonuna kadar çalışacağız. Sırtımıza bir kûfe aldık ve bu kûfeyi en doğru şekilde zor şartlarda da olsa taşıyarak en ileriye götüreceğiz.

Son olarak Ankara Life okurlarına iletmek istediğiniz bir şey var mı?
Allah’ın izniyle şahlanış dönemi başlıyor.

Yorumlar

0 yorumlar