Ankara Life Dergisi

Makyör Kıvanç Can Bektaş

MAKYAJIN MARKASI
MAKYAJHANE

Sahip olduğu yetenekleri ve ortaya çıkarttığı muhteşem işler ile kendini
kanıtlamış, işini adeta sanatçı edasıyla icra eden Makyör Kıvanç Can
Bektaş, özel sayımızda Ankara Life Dergisi’nin konuğu.

Başarılı Makyör Kıvanç Can Bektaş’ı tanıyalım…

1979 yılında Ankara’da doğdum. 1997 yılında Akdeniz Üniversitesi Makina bölümünü kazandım. Sanata ve renk uyumuna olan ilgim sebebiyle makyaj hayatına ilk olarak 2001 yılında Beymen’de başladım. Sanatımı, yeteneğimi ve vizyonumu geliştirmek için 2002 yılında Estee Lauder Company bünyesine geçtim.  2006 yılında MAC Cosmetics firmasında görev aldım. Ulusal ve uluslararası makyaj teknikleri ile ilgili birçok eğitime katılıp, sertifikalarını tamamladım. 2009 yılında INGLOT markasında “Mağaza Yöneticisi” ve “Eğitim Sorumlusu” olarak görev yaptım. Bilkent Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde makyaj eğitim seminerleri verdim.  2008 Kasım ayında Miss Fashion Mankenlik ve Modellik Yarışması’nda “Senior Make-Up Artist” olarak ekibiyle birlikte görev yaptım. Mango, Missoni, Genç Moda Tasarımcıları Yarışması gibi defilelere katkıda bulundum. 2010 yılının Mayıs ayı itibariyle Makyajhane Stüdyosu’nu kurdum. 2013 yılında Astra Zeneca ilaç firması 300 kişilik çalışan grubuna makyaj semineri verdim. 2015 Models of Anatolia yarışması makyajlarını ekip ile birlikte yaptık.

Halen Makyajhane Stüdyosu bünyesinde ekibimle birlikte bireysel ve kurumsal makyaj çalışmalarına devam etmekteyim. Çeşitli TV programları, klip çekimleri, defileler, katalog çekimleri için makyaj uygulamaları yapıyorum.

 Makyajhane servüveniniz nasıl başladı?

 İlgi alanıma en uygun başlangıç 2001 yılında mağazacılık sektörüydü. 10 yıllık bir süreçten sonra kendi işimi kurdum; çünkü özgür olmayı, sanatı, renkleri, makyaj ile değişimleri seviyorum.

Şehirler arası otobüsle “Bugün Ne Giysem” gala makyajlarını yapmak için İstanbul’a gidiyorduk. Akustikhane müziklerini dinlerken “hane” kelimesi kulağıma takıldı. İnsanların bir araya geldiği bir yer kurmak istedik “Makyajhane” stüdyosu bu şekilde ortaya çıktı.

Erkeklerin birine makyaj yapmasını topluma kabul ettirmek bizi zorladı. Bu bakımdan Ankara’da olumlu bir algı yarattığımı düşünüyorum.

Makyajhane hakkında kısa bir bilgi verir misiniz?

Beysukent Angora Caddesi’nde ve Çankaya Farabi Caddesi’nde iki stüdyom bulunmakta. Ekibimle birlikte kalıcı makyaj, Effect Make-up, Be to make-up çeşitlerini uyguluyoruz.

 Hayatınızdaki dönüm noktalarını 3 madde ile özetleyebilir misiniz?

  • Birincisi; 2001 Cartier firmasında kozmetik sektörüne başlamış olmak,
  • İkincisi; 2006 Mac ailesine katılmış olmak,
  • Üçüncüsü; 2009 yılında Makyajhane markasını kurmak olmuştur.

 Kendinizi 3 kelime ile anlatır mısınız?

 Pozitif, enerjik ve hırslı…

Bundan sonraki hedefleriniz nelerdir?

Sanatın bu kadar nüfuz ettiği bir markayı okula dönüştürmek hedeflerimiz arasındadır. Türkiye genelinde lokasyonlarımızı arttırıp sanatı seven makyaja gönül vermiş ekip arkadaşlarımızın sayısını arttıracağız.

Son olarak makyaj alanında kariyer hedefleyen gençlere ne önerirsiniz?

Makyaj alanında kariyer hedefleyen tüm gençlere en büyük önerim sanatı sevmeleri, renkleri çok iyi tanımaları,  “Makyaj Teknikleri” eğitimleri ile kendi bilgi ve becerilerini geliştirmeleridir. Makyajı severek yapmalılar. Çünkü makyaj sizin bir yaşam tarzınız olacaktır. Esnek çalışma saatlerine ve olup birebir müşteri memnuniyeti odaklı hizmet verme potansiyeline sahip olmalısınız.

http://www.makyajhane.com/

Yorumlar

0 yorumlar